Avem nevoie de:
- 2 oua mari sau 3 mici
- 80 gr zahar
- 170 gr faina
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 1/2 plic praf de copt
- un varf de sare
- 6 linguri afine
- un pic de unt pentru uns tava (eu am folosit o tava patrata 24 cm)
- Pentru bezea
- 2 albusuri
- 3 linguri zahar
- o mana de migdale maruntite
- o mana de afine
- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
- La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
- Turnam compozitia in tava unsa cu putin unt.
- Punem afinele deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20 de minute.
- Pregatim spuma de albus mixand albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma consistenta.
- Scoatem tava din cuptor si cu o lingura intindem bezeaua deasupra.
- Presaram deasupra migdale maruntite si cateva afine
- Dam din nou la cuptor punand tava pe grilaj pe mijloc sau un pic mai sus si lasam sa se inchida la culoare bezeaua. Eu am lasat aprox 10 minute deschizand din cand in cand cuptorul si pt a verifica sa nu se arda cumva si pentru a mai lasa cateva sec usa deschisa.
- Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit usor, feliem si servim
O bunatate de prajitura care o sa fie apreciata de toti cei dragi.
Ce bine arata! Cred ca e delicioasa.
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina
ȘtergereMmm,ce frumos arata si ce-mi plac prajiturile cu fructe!!
RăspundețiȘtergeremultumesc! Si eu ador prajiturile cu fructe
ȘtergereCe bunatate!! Arata minunat!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Liana!
ȘtergereEste nemaipomenita reteta! Fotografiile sunt foarte frumoase.
RăspundețiȘtergereesti o artista, draga Timea!
RăspundețiȘtergereDar daca nu punem afine?
RăspundețiȘtergereDar daca nu punem afine? Iese bine ?
RăspundețiȘtergereFara afine e doar un blat simplu :) Poti pune orice alte fructe de padure (daca nu ai la congelator se gasesc in supermarketuri) sau chiar visine congelate daca ai. Dar ideea e sa fie cu fructe
ȘtergereCat de mare e tava? Iese buna si fara fructe? Sau daca punem ciocolata de ex? Scz ca iti pun multe întrebări dar vreau sa fac prajitura asta si nu am fructe ..daca mai putea ajuta cu in sfat..multumesc mult!
RăspundețiȘtergereScrie si in reteta marimea e de 24 cm. Iar daca faci fara fructe e doar un blat simplu. Nu inteleg cum nu ai fructe sau nu ai posibilitate sa cumperi orice fruct sau compot dintr-un magazin? :))) Poti face o alta prajitura atunci, asta cu bezea e buna in combinatie cu fructe. Poti adapta dupa gusturile tale sau poti alege o alta reteta de pe blog care nu contine fructe.
Ștergere