Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

marți, 26 august 2014

Prajitura cu afine si bezea

 Ador afinele in prajituri si pentru ca nu vroiam neaparat din nou o tarta iar sotul mi-a zis ca vrea ceva pufos cu spuma sa manance cu lingurita :)))  am 'fabricat' aceasta bunatate care are un defect mare :)....stiti care nu? Se termina extrem de repede. Daca sunteti o familie mai numeroasa sau aveti musafiri sau vreti sa aveti si pentru a doua zi, atunci dublati din start cantitatile date de mine si luati de la inceput o tava mare. Spor la facut si mancat dragii mei cititori
Avem nevoie de:
  • 2 oua mari sau 3 mici
  • 80 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • 6 linguri afine
  • un pic de unt pentru uns tava (eu am folosit o tava patrata 24 cm) 
  • Pentru bezea
  • 2 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • o mana de migdale maruntite
  • o mana de afine 
  • Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
  • La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
  • Turnam compozitia in tava unsa cu putin unt.
  • Punem afinele deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20 de minute.
  • Pregatim spuma de albus mixand albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma consistenta.
  • Scoatem tava din cuptor si cu o lingura intindem bezeaua deasupra.
  • Presaram deasupra migdale maruntite si cateva afine
  • Dam din nou la cuptor punand tava pe grilaj pe mijloc sau un pic mai sus si lasam sa se inchida la culoare bezeaua. Eu am lasat aprox 10 minute deschizand din cand in cand cuptorul si pt a verifica sa nu se arda cumva si pentru a mai lasa cateva sec usa deschisa.
  • Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit usor, feliem si servim
O bunatate de prajitura care o sa fie apreciata de toti cei dragi. 

13 comentarii :

  1. Ce bine arata! Cred ca e delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm,ce frumos arata si ce-mi plac prajiturile cu fructe!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este nemaipomenita reteta! Fotografiile sunt foarte frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  4. esti o artista, draga Timea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar daca nu punem afine? Iese bine ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara afine e doar un blat simplu :) Poti pune orice alte fructe de padure (daca nu ai la congelator se gasesc in supermarketuri) sau chiar visine congelate daca ai. Dar ideea e sa fie cu fructe

      Ștergere
  6. Cat de mare e tava? Iese buna si fara fructe? Sau daca punem ciocolata de ex? Scz ca iti pun multe întrebări dar vreau sa fac prajitura asta si nu am fructe ..daca mai putea ajuta cu in sfat..multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scrie si in reteta marimea e de 24 cm. Iar daca faci fara fructe e doar un blat simplu. Nu inteleg cum nu ai fructe sau nu ai posibilitate sa cumperi orice fruct sau compot dintr-un magazin? :))) Poti face o alta prajitura atunci, asta cu bezea e buna in combinatie cu fructe. Poti adapta dupa gusturile tale sau poti alege o alta reteta de pe blog care nu contine fructe.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...