- 100 ml smantana dulce
- 1 lingura zahar brun
- 1 ou
- coaja de la 1/2 de lamaie
- 1/2 lingurita bicarbonat stins cu o lingura zeama de lamaie
- aprox 180 gr faina (depinde de faina folosita)
- Umplutura
- aprox 250 gr mure
- aprox 200 gr afine
- 200 gr smantana dulce, 30% grasime
- 2 oua mici
- 3 linguri zahar
- Pentru uns tava: o lingura de unt
- un plic zahar vanilat presarat deasupra tartei
Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina.
Tinem aluatul minim 30 de minute la rece.
Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.
Intepam aluatul din loc in loc si il dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 5-7 minute.
Scoatem din cuptor si asezam fructele peste aluat.
Separat intr-un bol mixam smantana cu ouale si zaharul si compozitia obtinuta o turnam peste fructe.
Dam din nou tava la cuptor timp de 20 de minute.
Scoatem tava din cuptor si presaram deasupra un plic de zahar vanilat sau/si zahar pudra.
Ati citit cat de usor se face, asa ca treceti si voi la treaba!
Tinem aluatul minim 30 de minute la rece.
Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.
Intepam aluatul din loc in loc si il dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 5-7 minute.
Scoatem din cuptor si asezam fructele peste aluat.
Separat intr-un bol mixam smantana cu ouale si zaharul si compozitia obtinuta o turnam peste fructe.
Dam din nou tava la cuptor timp de 20 de minute.
Scoatem tava din cuptor si presaram deasupra un plic de zahar vanilat sau/si zahar pudra.
Ati citit cat de usor se face, asa ca treceti si voi la treaba!
Eu aduc cafeaua, nu vreau sa ratez aceasta tarta!
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag Cristina >:D<
ȘtergereStii ca din cauza ta m-am imbolnavit de tarte?! :) Din pacate barbatamiu a devenit fan un fel de tarta si numai p-aia o cere.. Super arata tarta asta.. si tocmai ce am pus la congelator niste mure.. niste afine.. :)
RăspundețiȘtergerePup cu drag
Simona ma bucur mult mai ales ca sunt deserturi mai usoare si mai sanatoase. Si eu mi-am umplut congelatorul cu caserole de mure si afine sa fie pt iarna :)). Te pup draga mea
ȘtergereMa servesti asa frumos, stii ca nu refuz :*
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Rocsy :)
ȘtergereArata delicios!
RăspundețiȘtergere