Imi place la nebunie combinatia aceasta cu lamaie si fructe de padure, fie ele afine sau mure. Desi am vrut sa il fac sub forma de chec, pana la urma a iesit un desert sub forma rotunda si mi-a placut mult mai mult asa pentru ca am putut sa fac un grilaj frumos din glazura :).
- 2 oua mari
- 80 gr zahar
- 170 gr faina
- 1/2 cana ( aprox 100 ml) ulei
- 1/2 cana (100 ml) lapte
- 1/2 plic praf de copt
- un varf de sare
- zeama de la 1/2 lamaie
- coaja de la 1/2 lamaie
- 5 linguri afine
- Glazura
- 3 linguri cu varf zahar pudra
- 2 linguri zeama de lamaie
- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si sucul de lamaie mixand dupa fiecare.
- La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
- Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24-26 cm unsa cu putin unt.
- Punem afinele deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 - 30 minute, verificam cu o scobitoare daca blatul este copt
- Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, scoatem prajitura pe o farfurie
- Intr-un bol frecam bine zaharul cu sucul de lamaie apoi trasam dungulite peste prajitura cu acesta glazura. Eu de obicei pentru asta, folosesc o punga pe care o gauresc la una din capete.
- O pastram cateva minute la rece pana se intareste glazura apoi evident feliem si servim :)
Minunata prajiturica draga mea!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Teo!
Ștergere