O sa pun ceva poze si din cele facute anii trecuti dar la care se pare ca am uitat la vremea respectiva sa pun reteta :) .
Astea sunt mai vechi dar la fel au fost umplute cu o crema de branza, smantana si pudra de usturoi. 
Avem nevoie de:- in functie de nr. de musafiri puteti alege sa faceti dintr-o foaie intreaga de foietaj sau doar din jumatate cum am facut eu, deci am folosit 200 gr aluat foietaj ( din restul eu am facut saleuri)
 - 1 ou
 - un pic de sare
 - seminte de susan
 - Pentru umplutura:
 - 100 gr crema de branza cu smantana
 - 2 lingurite unt gras
 - 1 felie sunca
 - sare si piper dupa gust
 - patrunjel uscat
 
- Intidem foaia decongelata pe masa de lucru tapetata cu faina.
 - Cu o forma floare decupam foaia intinsa.
 - Jumatate din ele le decupam in mijloc cu o forma mai mica.
 - Ungem cercurile pline cu oul batut (se poate folosi si doar galbenusul) si asezam peste ele cate un cerc decupat.
 - Ungem marginea cercului decupat cu ou si presaram seminte de susan.
 - Asezam formele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se renumesc usor deasupra.
 
- Scoatem tava din cuptor si le lasam la racit.
 - Aluatul ramas il intindem din nou si decupam floricele.
 - In total mi-au iesit 25 de cosulete. Daca folositi o forma cu diametrul mai mare o sa aveti mai putine si mai mari
 
- Intr-un bol amestecam bine untul apoi adaugam crema de branza, condimentele si sunca taiata marunt.
 - Umplem fiecare cosulet cu aceasta crema si presaram deasupra patrunjel verde uscat
 



Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu