O sa pun ceva poze si din cele facute anii trecuti dar la care se pare ca am uitat la vremea respectiva sa pun reteta :) .
Astea sunt mai vechi dar la fel au fost umplute cu o crema de branza, smantana si pudra de usturoi.
Avem nevoie de:- in functie de nr. de musafiri puteti alege sa faceti dintr-o foaie intreaga de foietaj sau doar din jumatate cum am facut eu, deci am folosit 200 gr aluat foietaj ( din restul eu am facut saleuri)
- 1 ou
- un pic de sare
- seminte de susan
- Pentru umplutura:
- 100 gr crema de branza cu smantana
- 2 lingurite unt gras
- 1 felie sunca
- sare si piper dupa gust
- patrunjel uscat
- Intidem foaia decongelata pe masa de lucru tapetata cu faina.
- Cu o forma floare decupam foaia intinsa.
- Jumatate din ele le decupam in mijloc cu o forma mai mica.
- Ungem cercurile pline cu oul batut (se poate folosi si doar galbenusul) si asezam peste ele cate un cerc decupat.
- Ungem marginea cercului decupat cu ou si presaram seminte de susan.
- Asezam formele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se renumesc usor deasupra.
- Scoatem tava din cuptor si le lasam la racit.
- Aluatul ramas il intindem din nou si decupam floricele.
- In total mi-au iesit 25 de cosulete. Daca folositi o forma cu diametrul mai mare o sa aveti mai putine si mai mari
- Intr-un bol amestecam bine untul apoi adaugam crema de branza, condimentele si sunca taiata marunt.
- Umplem fiecare cosulet cu aceasta crema si presaram deasupra patrunjel verde uscat
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu