Trebuie sa le faceti neaparat pentru Craciun si sa le savurati cu cei mici si mari dimineata sau seara cu o bautura calda, o cafea, un ceai, o cana de lapte cald.
Avem nevoie de:
- 250 gr unt (sau margarina Rama cu unt)
- 180 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 oua
- coaja rasa de la o lamaie
- sucul de la 1/2 de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- 440 gr faina alba
- In plus: zahar tos + zahar pudra pentru tavalit fursecurile
- Intr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
- Dam bolul la frigider aproximativ 2 ore.
- Pregatim doua farfurii si punem intr-o farfurie zahar tos si in cealalta zahar pudra.
- Scoatem bolul cu aluat din frigider si cu o lingurita luam din aluat si cu mana formam bile pe care le tavalim mai intai prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra
- Asezam bilele lasand distanta intre ele (vor creste destul de mult) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 15 minute
- Le scoatem din cuptor si din tava si dupa ce s-au racit le putem pune in cutii metalice
Spor la cocarit va zic pentru ca trebuie sa le faceti si voi <3
Yami, yami, delicioase!
RăspundețiȘtergereAsa sunt Rocsy :)
ȘtergereSzuperrrrrrr, kipróbálom! :)
RăspundețiȘtergereMuszaj, mert nagyon finomak :)
ȘtergereCe imi plac cu lamaie! Si ce faine sunt vasele! :)
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac la nebunie cu lamaie. multumesc Meri
ȘtergereArata minunat!! Le pun si eu pe lista! :D
RăspundețiȘtergereNeaparat Deyu , pup
ȘtergereArata foarte bine, incerc sa fac si eu azi pt pitici.:) Spor si o zi frumoasa, Timi!
RăspundețiȘtergereMa bucur Laura pentru ca sigur o sa va placa . Te pup draga mea >:D<
ȘtergereSuperbe fursecuri, iar felul cum le prezinti le pune si mai mult in valoare, felicitari!
RăspundețiȘtergere