E tortul cu care ma laudam acum o saptamana ca l-am facut cu ocazia zilelor de nastere a parintilor mei.
Desi mama mea face prajituri foarte bune, se bucara tare mult cand le fac eu ceva bun :). Sunt altfel decat ce face ea si mai ales ca sunt facute de mine.
Am ales o combinatie ce stiam ca le e pe plac: nuca si cafea.
Si l-am impodobit cu frumoase flori de floare soarelui de care tatal meu e tare mandru!
Avem nevoie de:
Pentru blat:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 6 linguri nuca macinata
- 2 lingurite cu varf cacao
- 4 linguri apa
- 1/2 plic praf de copt
- un varf de sare
Pentru crema:
- 250 gr unt nesarat de 85%grasime
- 125 gr zahar pudra
- 2 lingurite cacao
- 2 lingurite cafea nes dizolvate intr-o lingura de apa calda si lasata la racit
- 2 lingurite cappuccino
- 2 esente rom Dr. Oetker
Pentru sirop:
- 100 ml cafea slaba indulcita
Pentru glazura:
- 100 gr ciocolata neagra
- 50 gr unt
Si nuca macinata pentru ornat
Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Adaugam pe rand apoi zaharul, galbenusurile si apa, mixand dupa fiecare adaugare de ingredient.
Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt le incorporam folosind o spatula. La final adaugam si nuca folosind tot spatula.
Turnam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt (de 26 cm in cazul meu) si dam la cuptorul preincalzi la foc potrivit timp de 30-35 min.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Pentru crema: mixam bine untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam pe rand restul ingredientelor: cacaoa, cappuccino, cafeaua nes si cele 2 esente de rom. Mixam bine pana obtinem o crema super cremoasa.
Blatul racit il taiem in trei. Insiropam usor fiecare foaie si ungem cu crema. Lasam crema si pentru a imbraca tortul. Nivelam frumos apoi presaram nuca deasupra si de jur imprejur.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul.
Ornam dupa pofta inimii lasand sa curga glazura si pe margini.
Iata si pentru voi o felie de tort langa o raza de soare :)
Desi mama mea face prajituri foarte bune, se bucara tare mult cand le fac eu ceva bun :). Sunt altfel decat ce face ea si mai ales ca sunt facute de mine.
Am ales o combinatie ce stiam ca le e pe plac: nuca si cafea.
Si l-am impodobit cu frumoase flori de floare soarelui de care tatal meu e tare mandru!
Avem nevoie de:
Pentru blat:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 6 linguri nuca macinata
- 2 lingurite cu varf cacao
- 4 linguri apa
- 1/2 plic praf de copt
- un varf de sare
Pentru crema:
- 250 gr unt nesarat de 85%grasime
- 125 gr zahar pudra
- 2 lingurite cacao
- 2 lingurite cafea nes dizolvate intr-o lingura de apa calda si lasata la racit
- 2 lingurite cappuccino
- 2 esente rom Dr. Oetker
Pentru sirop:
- 100 ml cafea slaba indulcita
Pentru glazura:
- 100 gr ciocolata neagra
- 50 gr unt
Si nuca macinata pentru ornat
Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Adaugam pe rand apoi zaharul, galbenusurile si apa, mixand dupa fiecare adaugare de ingredient.
Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt le incorporam folosind o spatula. La final adaugam si nuca folosind tot spatula.
Turnam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt (de 26 cm in cazul meu) si dam la cuptorul preincalzi la foc potrivit timp de 30-35 min.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Pentru crema: mixam bine untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam pe rand restul ingredientelor: cacaoa, cappuccino, cafeaua nes si cele 2 esente de rom. Mixam bine pana obtinem o crema super cremoasa.
Blatul racit il taiem in trei. Insiropam usor fiecare foaie si ungem cu crema. Lasam crema si pentru a imbraca tortul. Nivelam frumos apoi presaram nuca deasupra si de jur imprejur.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul.
Ornam dupa pofta inimii lasand sa curga glazura si pe margini.
Ce ziceti a iesit un tort frumos? De gustos va asigur eu ca fost foarte gustos!
Iata si pentru voi o felie de tort langa o raza de soare :)
O combinatie care-ti lasa gura apa,nu alta!
RăspundețiȘtergereMár megcsodáltam a tortát a szülinapos bejegyzésnél. Nemcsak szép, de finom is, ha nem mondod is elhiszem:-)
RăspundețiȘtergereMama mea, ce bunatate... iar ultima poza cu lingurita, ma imbie sa gust... Yamiii, am apa in gura... ma duc sa beau un pahar cu suc, ca sa-mi treaca pofta... Pupici si felicitari pentru tort !!!
RăspundețiȘtergereArata minunat... cred ca a placut parintilor tai. Pup!
RăspundețiȘtergereMi-ai facut o pofta...arata foarte apetisant in interior!
RăspundețiȘtergereBuburuza - ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergereGerdi - koszi szepen megegyszer! orvendek hogy szereted :).
Daniela - multumesc frumos, ma bucur ca a iesit un tort atragator.
Sara&Miki - da chiar le-a placut. multumesc
Laura - multumesc frumos. Pot sa te servesc cu o felie virtuala :)
Un deliciu. Cred ca mama ta a fsot incantata
RăspundețiȘtergereCarol - multumesc. Da, a fost foarte incantata :)
RăspundețiȘtergereAratã delicios ! iar florile dau un ambient de fericire, La multi ani si din partea mea:)
RăspundețiȘtergereO bunatate frumoasa acest tort.Imi place.Pup!
RăspundețiȘtergereO combinatie grozava,n-are cum sa nu-ti placa!Pupici
RăspundețiȘtergereRamona - si mie mi-au placut mult floriele acelea. Multumesc pt urari.
RăspundețiȘtergereDiaMar - ma bucur mult ca iti place. Pup
Flory - ai drepatate, multumesc. Te pup
Daa...pot sa zic ca ai nimerit combinatia ce ma da gata??? Nuca + cafea e dragoste la prima vedere!!! Like * 1000! Pup
RăspundețiȘtergerePoliana - ma bucur ca iti place; si eu ador combinatia aceasta. pup
RăspundețiȘtergereCe bine arataa! Cred ca a fost de vis!! Combinatia nuca+cioco e cea mai buna :))
RăspundețiȘtergereEdith - multumesc frumos! Chiar a fost un tort delicios pe placul tuturor.
RăspundețiȘtergereCe frumos arata!! Cat despre gust, daca ma i-au dupa ingrediente este exact pe gustul nostru!
RăspundețiȘtergereLa Multi Ani inca odata parintilor tai!
Pupici
Simona - multumesc inca o data si eu. Ma bucur mult ca iti place. pup
RăspundețiȘtergereUn adevarat deliciu!!!Yummy!Pupici!
RăspundețiȘtergereLa multi ani,sa-ti traiasca sanatosi!Tortul cu nuca si cafea este preferatul meu!Pupici!
RăspundețiȘtergereLicuta - multumesc frumos. te pup
RăspundețiȘtergereTeo - Multumesc pentru urari. Si mie imi place mult combinatia asta. pup
Un tort deosebit, delicios si foarte frumos decorat. Sa fie sanatoasa mama ta si sa se bucure multi ani de-acum inainte de torturi asa faine ca asta.
RăspundețiȘtergereArarta foarte bine.
RăspundețiȘtergereRetete Savuroase - multumesc frumos pentru apreciere si urari.
RăspundețiȘtergereMartinelli - multumesc frumos.
iubesc mult nucile !
RăspundețiȘtergereCoco - sunt bune prajiturile cu nuci.
RăspundețiȘtergereAm tot rasfoit aici la tine retetele de torturi,imi plac,nu sunt nici costisitoare,nici grele(caloric,ca si mod de preparare) ,deja mi-am notat cateva.
RăspundețiȘtergere