Am facut din nou o mancarica usoara, gustoasa si sanatoasa din dovlecei.
Imi place foarte mult dovlecelul mai ales pane..prajit in ulei bineinteles...insa de ceva timp mananc foarte rar mancare prajita si incerc sa gasesc variante mai sanatoase a felurilor de mancare care imi plac atat de mult.
Dovlecelul la cuptor e foarte delicios si rapid de pregatit.
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 2 dovlecei
- 1 ou
- 1/2 ardei rosu
- 1 ceapa verde
- 1 usturoi verde
- 3 lingurite pesmet
- maghiran
- sare si piper
- 2-3 rosii cherry
- 1-2 linguri ulei de masline pt tava
Spalam si decojim dovlecelul apoi scobim miezul cu ajutorul unei lingurite.
Miezul il tocam marunt si il amestecam cu oul batut.
Adaugam ceapa, usturoiul si areiul tocat marunt si amestecam.
Condimentem cu sare, piper si maghiran si adaugam cele 3 lingurite de pesmet si amestecam bine.
Umplem cele 4 jumatati cu umplutura de mai sus
si dam la cuptor la 180 grade timp de 25-30 minute.
Servim cald.
Pofta mare!
Imi place foarte mult dovlecelul mai ales pane..prajit in ulei bineinteles...insa de ceva timp mananc foarte rar mancare prajita si incerc sa gasesc variante mai sanatoase a felurilor de mancare care imi plac atat de mult.
Dovlecelul la cuptor e foarte delicios si rapid de pregatit.
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 2 dovlecei
- 1 ou
- 1/2 ardei rosu
- 1 ceapa verde
- 1 usturoi verde
- 3 lingurite pesmet
- maghiran
- sare si piper
- 2-3 rosii cherry
- 1-2 linguri ulei de masline pt tava
Spalam si decojim dovlecelul apoi scobim miezul cu ajutorul unei lingurite.
Condimentem cu sare, piper si maghiran si adaugam cele 3 lingurite de pesmet si amestecam bine.
Umplem cele 4 jumatati cu umplutura de mai sus
si le asezam in tava unsa cu ulei.
Rosiile spalate si feliate le asezam deasuprasi dam la cuptor la 180 grade timp de 25-30 minute.
Servim cald.
Pofta mare!
Ce bine arata..Am facut si eu anul trecut cu umplutura de carne si i-au placut mult mamei!!
RăspundețiȘtergereMerci Rocsy , e f buna si cu carne. Asta a fost varianta soft :)
RăspundețiȘtergereExcelenti,si noua ne plac!O mancarica grozava!
RăspundețiȘtergereTeo - asa e...usoara si buna. pup
RăspundețiȘtergereN-am mancat niciodata, dar si mie-mi place dovlecelul pane sau la gratar... deci cred ca-mi va placea si umplut!
RăspundețiȘtergerePupici
azi, am intrat sa vad ce a mai gatit Timea, si vrei sa stii ce a gatit? ceva bun pe gustul Andreiutei, adica mie,
RăspundețiȘtergeretotala reteta! musai de incercat
Simona daca iti place la gratar cu siguranta iti va place si cel la cuptor. pup
RăspundețiȘtergereAndreea - ma bucur tare mult ca iti place dovlecelul meu :). pup
Imi plac dovleceii mult de tot.Arata grozav de apetisanti.
RăspundețiȘtergerePupici!
Dia - ma bucur ca si tie iti plac. Pup
RăspundețiȘtergerepe gustul meu! pup
RăspundețiȘtergereAlina - ma bucur ca iti place. pup
RăspundețiȘtergereDeliciosi cu siguranta!WEEKEND PLACUT!
RăspundețiȘtergereHaplea - multumesc! la fel un weekend minunat sa ai .
RăspundețiȘtergereImediat ma apuc de treaba.suna delicios de incitant.Abia astept sa pap.Multumesc de sugestie
RăspundețiȘtergereAnonim- sper sa iti placa. E ceva simplu si usor.
RăspundețiȘtergerede ce nu mi-ai spus si mie de reteta asta ieri? :-)
RăspundețiȘtergereoricum am facut chiftelute gustoase din ei
Cristina - :)) chiar am uitat sa iti zic ca umpluti sunt foarte buni! Si ii poti face cu orice umplutura.
RăspundețiȘtergere