Gulyas-ul e in topul preferintelor mele cand vine vorba de mancaruri unguresti.
Nu pierd nici o ocazie de a manca un gulyas veritabil de cate ori trec prin Ungaria.
Dar il mananc cu placere si cand il fac eu chiar daca nu se ridica la nivelul celui facut in tara de origine.
Gulyasul acesta e facut cu carne de porc dar recunosc ca cel cu carne de vita e mult mai bun :).
Pentru 4 portii avem nevoie de:
- 300 gr pulpa porc
- 2 cepe albe
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei rosu
- 1 rosie
- 10 cartofi
- 1 lingurita paprika rosie dulce
- 1/2 lingurita paprika iute
- 1 lingurita ardei iute macinat conservat (am un borcanas cumparat din Ungaria special pt Gulyas )
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita marar
- 1 lingurita sare mare
- 1/4 lingurita piper
- 1/2 lingurita pudra de chimen
- 1/2 lingurita pudra de chimen
Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia.
Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte.
Lasam sa fiarba la foc mic aprox o ora.
Cand carnea este fiarta, mai completam cu apa fierbinte si adaugam cartofii spalati, curatati si taiati cubulete.
Adaugam si condimentele. Intr-o cana cu apa amestecam toate condimentele si turnam peste cartofi.
Lasam la fiert la foc mic inca aprox 30 min sau pana sunt si cartofii fierti.
La final adaugam si patrunjel tocat.
Luam de pe foc si servim cald.
Las si pentru voi o farfurie generoasa cu gulyas....serviti cu incredere :).
Sa nu vada sotul meu ca mi-ai dat de treaba!Ne place foarte mult!
RăspundețiȘtergereTeo - si sotul meu e mare fan :) si mie imi place mult. Pup
RăspundețiȘtergeresi eu ador aceasta mancare! ai un premiu la mine pe blog!
RăspundețiȘtergereAdnia - multumesc frumos!!!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place , mai bine ies repede de aici , ca daca stau mult ma roade pofta si mai tare !! ;)
RăspundețiȘtergereCat - ma bucur ca iti place. Poti sa mai stai pe aici ca am oferit cele doua farfurii :)). pup
RăspundețiȘtergeream servit...m-am saturat..Saru'mana pt masa..))Pupici
RăspundețiȘtergereAlina - sa iti fie de bine :). te mai astept la masa. pup
RăspundețiȘtergereIti ofer cu drag un premiu care te asteapta sa-l ridici de pe blogul meu!pup!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place maxim (al meu nu mai zic cat e de fan), dar din pacate nu l-am mai pregatit demult! Arata tare fain! pupici
RăspundețiȘtergereMaria - multumesc tare mult!!!!
RăspundețiȘtergereAnto - ma bucur ca iti place! Se pare ca e un fel de mancare placut de toate lumea :). Pup
Daca este mancare de inmuiat dumicatul, sunt prima !:D
RăspundețiȘtergerePainica vad ca este pe masura gustului meu !:)
Delicios !
Adina - e paine de casa din faina itegrala :). Numai buna de inmuiat in tocanita :)). pup
RăspundețiȘtergereNu de mult l-am terminat , dar as mai manca o portie . Eu nu ma pot satura de gulas niciodata .
RăspundețiȘtergereDorina - si eu as manca oricand :). Pup
RăspundețiȘtergereNe place tare mult , arata tare bine! Pupici!
RăspundețiȘtergereAvem un prieten care e talent inascut de a prepara gulas, de cãte ori mergem la pescuit e musai sa vina cu noi! aratã minunat gulasul tãu:)
RăspundețiȘtergereO bunatate,imi place foarte mult.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Adela - multumesc frumos.
RăspundețiȘtergereRamona - e super bun daca il face si la ceaun. pup
DiaMar - ma bucur ca iti place. pup
Nu am mancat de multe ori, dar imi place mult!Super delicios!Pup!
RăspundețiȘtergereVai ce pofta mmi-ai facut... Am salvat reteta, iar cat de curand voi face si eu aceast preparat!
RăspundețiȘtergerePupici
Vai cat de bine arata! Super gustos!!
RăspundețiȘtergereLicuta - ma bucur ca iti place si tie. pupici
RăspundețiȘtergereSimona - ma bucur ca iti place. Iti recomand sa o faci cu carne de vitel, e si mai buna.
Danutza - multumesc frumos. pup
Ce coincidentie :) Am avut si noi ceva foarte asemanator in weekendul asta.
RăspundețiȘtergereArata perfect!! Singura critica.. cam putin in farfurie... daca cumva e farfuria mea :)
Oltean - am mai fost noi si alta data pe aceeasi lungime de unda. Si daca e prea putin in farfurie putem umple si de doua ori :).
RăspundețiȘtergere