Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

sâmbătă, 26 mai 2012

Pulpa de porc la gratar cu sos de mustar

Chiar daca vremea de afara nu ne prea permite sa iesim la iarba verde la gratar, nu trebuie sa renuntam la placerea de a manca o carne buna facuta la gratar chiar daca e facuta la gratarul de pe aragaz :).
E o varianta sanatoasa de a gati carnea si e buna rau.


Iata cum am pregatit eu carnea pentru gratar.
Avem nevoie de:
- 600 gr pulpa de porc
- 6 linguri ulei
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- oregano
- maghiran

Pt sos: 1 capatana mica de usturoi, sare, 3 lingurite de ulei, 3 lingurite de mustar

Spalam bine carnea, o feliem si o batem usor.
Pregatim apoi marinata amestecand toate ingredientele de mai sus.

Dam fiecare bucata de carne prin marinata si lasam la rece timp de 1-2 ore.
Asezam apoi carnea pe gratar si lasam sa se prajeasca pe ambele parti.

Pregatim sosul de mustar: pasam usturoiul si il frecam bine cu sare si ulei. Adaugam la final mustarul si amestecam. Simplu si gustos.
Servim cu piure de cartofi si sos de mustar cu usturoi.


19 comentarii :

  1. draga mea, arata minunat :*
    O zi superba iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Rocsy - te astept :). pup

    DiaMar - multumesc. pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Gratar ala e foarte,foarte bun.Imi place cum face carnea,parca e mai frageda,nu-i asa?
    Seara faina sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Emily - multumesc frumos, la fel si tie. pup


    Angelica - asa e, imi place mult carnea facuta pe gratarul acesta. pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu folosesc acest tip de gratar...
    Ai facut o mancare usoara si gustoasa!
    Duminica placuta, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmmm foarte buna si totul arata minunat! Incearca sa pui si o lingura de smantana mai grasa, este genial sosul asa! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. merci Adela , stiu ca e buna si cu smantana ca si asa o fac, dar acum a fost doar cu mustar ca sa mai diversific. pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut si noi un gratar ieri la tara.. dar nu m-am gandit sa-i fac sosul asta! Am prestat un mujdei de usturoi verde :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Simona - daca e usturoi e bun oricum si cu mustar si cu smantana si simplu. pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat de curand am sa fac si eu porcusor !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cat - tu fa porcusor si eu vin sa mananc :))

    RăspundețiȘtergere
  12. OMG!! Crima si pedeapsa cum poate sa arate!

    RăspundețiȘtergere
  13. Oltean - :) ma bucur ca iti place!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...