Chiar daca vremea de afara nu ne prea permite sa iesim la iarba verde la gratar, nu trebuie sa renuntam la placerea de a manca o carne buna facuta la gratar chiar daca e facuta la gratarul de pe aragaz :).
E o varianta sanatoasa de a gati carnea si e buna rau.
Iata cum am pregatit eu carnea pentru gratar.
Avem nevoie de:
- 600 gr pulpa de porc
- 6 linguri ulei
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- oregano
- maghiran
Pt sos: 1 capatana mica de usturoi, sare, 3 lingurite de ulei, 3 lingurite de mustar
Spalam bine carnea, o feliem si o batem usor.
Pregatim apoi marinata amestecand toate ingredientele de mai sus.
Dam fiecare bucata de carne prin marinata si lasam la rece timp de 1-2 ore.
Pregatim sosul de mustar: pasam usturoiul si il frecam bine cu sare si ulei. Adaugam la final mustarul si amestecam. Simplu si gustos.
Servim cu piure de cartofi si sos de mustar cu usturoi.
E o varianta sanatoasa de a gati carnea si e buna rau.
Iata cum am pregatit eu carnea pentru gratar.
Avem nevoie de:
- 600 gr pulpa de porc
- 6 linguri ulei
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- oregano
- maghiran
Pt sos: 1 capatana mica de usturoi, sare, 3 lingurite de ulei, 3 lingurite de mustar
Spalam bine carnea, o feliem si o batem usor.
Pregatim apoi marinata amestecand toate ingredientele de mai sus.
Dam fiecare bucata de carne prin marinata si lasam la rece timp de 1-2 ore.
Asezam apoi carnea pe gratar si lasam sa se prajeasca pe ambele parti.
Pregatim sosul de mustar: pasam usturoiul si il frecam bine cu sare si ulei. Adaugam la final mustarul si amestecam. Simplu si gustos.
Servim cu piure de cartofi si sos de mustar cu usturoi.
Super delicioasa!
RăspundețiȘtergereDanutza- asa e :). pup
RăspundețiȘtergereMmm, la gratar!!!Super buna!Pup!
RăspundețiȘtergereLicuta - multumesc. Pup
RăspundețiȘtergereImi place.Vin la masa!pup
RăspundețiȘtergereUn gratat minunat.Te pup!
RăspundețiȘtergeredraga mea, arata minunat :*
RăspundețiȘtergereO zi superba iti doresc!
Rocsy - te astept :). pup
RăspundețiȘtergereDiaMar - multumesc. pup
Gratar ala e foarte,foarte bun.Imi place cum face carnea,parca e mai frageda,nu-i asa?
RăspundețiȘtergereSeara faina sa ai!
Emily - multumesc frumos, la fel si tie. pup
RăspundețiȘtergereAngelica - asa e, imi place mult carnea facuta pe gratarul acesta. pup
Si eu folosesc acest tip de gratar...
RăspundețiȘtergereAi facut o mancare usoara si gustoasa!
Duminica placuta, pupici!
Hmmm foarte buna si totul arata minunat! Incearca sa pui si o lingura de smantana mai grasa, este genial sosul asa! Pupici!
RăspundețiȘtergeremerci Adela , stiu ca e buna si cu smantana ca si asa o fac, dar acum a fost doar cu mustar ca sa mai diversific. pup
RăspundețiȘtergereAm facut si noi un gratar ieri la tara.. dar nu m-am gandit sa-i fac sosul asta! Am prestat un mujdei de usturoi verde :)
RăspundețiȘtergerePupici
Simona - daca e usturoi e bun oricum si cu mustar si cu smantana si simplu. pup
RăspundețiȘtergereCat de curand am sa fac si eu porcusor !!! ;)
RăspundețiȘtergereCat - tu fa porcusor si eu vin sa mananc :))
RăspundețiȘtergereOMG!! Crima si pedeapsa cum poate sa arate!
RăspundețiȘtergereOltean - :) ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergere