Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

sâmbătă, 30 iunie 2012

Zucchini pane

Nu stiu de ce nu ma satur niciodata de dovlecei/zucchini pane. As putea manca in fiecare zi mai ales vara cu rosii proaspete sau cu salata. Nici iarna cand sunt cam scumpi nu renunt la ei, dar vara cand e plina gradina parintilor mei de asa ceva, mananc pe saturate.
Stiu ca ei de fapt sunt sanatosi asa in stare cruda si cu coaja....insa mie imi plac pane si fara coaja :)

Am folosit:
- 2 buc. zucchini - mie imi ajung 2 zile si mananc doar eu singura :) 
- sare
- piper
- 3 oua
- 100 gr faina
- 100 gr pesmet
- ulei pentru prajit

Spalam bine legumele, le decojim sau nu dupa preferinte apoi le taiem felii subtiri (eu ii prefer mai subtiri).
Presaram sare si piper pe fiecare feliuta.
Dam apoi fiecare felie prin faina apoi prin ou si apoi prin pesmet. Mie imi plac si cu pesmet si fara si mereu fac in ambele variante.
Prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Servim cu rosii, ardei, ceapa, castraveti sau cu o salata din toate acestea.
Eu as putea manca asa ceva zilnic la mic dejun, pranz si cina :)   
Pofta mare!


7 comentarii :

  1. Cruzi sau prajiti si mie imi plac la nebunie. da le pastrez coaja ;) Arata super fain!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anto - trebuie sa incerc si eu sa ii folosesc cruzi in salate :). pup

    Ramona - ma bucur ca iti plac.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adnia - ma bucur ca esti de acord cu mine :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Exact zuchini am avut in weekendul asta. Imi plac mult de tot cum i-ai facut si tu

    RăspundețiȘtergere
  5. Oltean si eu sunt mare fan al dovleceilor pane :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...