Eu sunt adepta ciorbelor simple, fara legume calite in ulei, fara bulion, fara dresatura, fara smantana :)) si.... ma opresc aici, ca o sa ziceti dar cum e ciorba aia fara nimic :)).
Asta nu inseamna totusi ca le fac mereu asa, ca asta ar insemna sa fac mereu doua randuri de mancare. Dar din cand in cand mai fac cate o ciorba asa pe placul meu, iar sotul isi pune in ea smantana si am rezolvat problema.
Ce am folosit eu in ciorbita aceasta la 2.5 l apa:
- 5 buc morcovi proaspeti
- 3 buc patrunjel radacina
- 3 buc pastarnac
- 1 buc gulie potrivita
- 1 ceapa potrivita
- 1/2 ardei rosu
- 5-6 cartofi
- frunze de telina
- frunze de patrunjel
- sare
- piper
- daca doriti puteti folosi un cub de legume knorr pt o aroma de legume mai puternica
Toate legumele le-am avut din gradina, proaspete si pentru ca inca sunt destul de mici am folosit mai mult, ca si numar de bucati ma refer.
Punem apa la fiert si pregatim legumele: curatim, spalam , taiem. In afara de cartofi punem toate legumele in apa clocotita, acoperim dar nu in totalitate, si lasam la fiert la foc potrivit. Adaugam cubul de legume.
Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam si cartofii taiati cubulete. Adaugam sare si piper dupa gust.
Telina tocata o adugam cand cartofii sunt fierti si mai lasam 2-3 min pe foc.
Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.
Va asigur ca e o ciorba tare gustoasa si sanatoasa (ignorand cubul knorr :)) )
Puteti servi cu smantana!
Farfuria si fata de masa sunt 'mostenire' de la ai mei parinti. Daca tot fac mancare cu bunatati de la ei din gradina macar sa le si prezint intr-un mod mai rustic :).
Tatal meu are o colectie impresionanta de farfurii si cani foarte vechi si foarte frumoase!
Asta nu inseamna totusi ca le fac mereu asa, ca asta ar insemna sa fac mereu doua randuri de mancare. Dar din cand in cand mai fac cate o ciorba asa pe placul meu, iar sotul isi pune in ea smantana si am rezolvat problema.
Ce am folosit eu in ciorbita aceasta la 2.5 l apa:
- 5 buc morcovi proaspeti
- 3 buc patrunjel radacina
- 3 buc pastarnac
- 1 buc gulie potrivita
- 1 ceapa potrivita
- 1/2 ardei rosu
- 5-6 cartofi
- frunze de telina
- frunze de patrunjel
- sare
- piper
- daca doriti puteti folosi un cub de legume knorr pt o aroma de legume mai puternica
Toate legumele le-am avut din gradina, proaspete si pentru ca inca sunt destul de mici am folosit mai mult, ca si numar de bucati ma refer.
Punem apa la fiert si pregatim legumele: curatim, spalam , taiem. In afara de cartofi punem toate legumele in apa clocotita, acoperim dar nu in totalitate, si lasam la fiert la foc potrivit. Adaugam cubul de legume.
Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam si cartofii taiati cubulete. Adaugam sare si piper dupa gust.
Telina tocata o adugam cand cartofii sunt fierti si mai lasam 2-3 min pe foc.
Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.
Va asigur ca e o ciorba tare gustoasa si sanatoasa (ignorand cubul knorr :)) )
Puteti servi cu smantana!
Farfuria si fata de masa sunt 'mostenire' de la ai mei parinti. Daca tot fac mancare cu bunatati de la ei din gradina macar sa le si prezint intr-un mod mai rustic :).
Tatal meu are o colectie impresionanta de farfurii si cani foarte vechi si foarte frumoase!
Numai buna pe vremea aceasta atat de calda.Imi place.Pup!
RăspundețiȘtergereDia - ma bucur ca iti place. Pup
RăspundețiȘtergereO ciorba de vara excelenta , usoara .
RăspundețiȘtergereDorina, dreptate ai :), pup
RăspundețiȘtergereFoarte buna..sa imi pastrezi o portie!!Pup!
RăspundețiȘtergereRocsy - cu drag oricand. Pup
RăspundețiȘtergereFoarte buna ciorbita ta! Ce mult imi place farfuria ;)
RăspundețiȘtergereDanutza - ma bucur ca iti place. Si eu sunt mandra de farfuria mea.
RăspundețiȘtergereador cirobita asta!
RăspundețiȘtergereador ciorbele de vara! Mai ales cele un pic acrisoare sau cele reci, gen gazpacho :) A ta arata atat de imbietor.
RăspundețiȘtergereAdnia - ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergereKadia - eu cam le prefer dulci adica asa simple cu gustul de legume. Ciorbe reci nu am mancat, ar trebui sa incerc :). Pup
Ciorba asta este exact pe sufletul meu!
RăspundețiȘtergereOltean tare mult ma bucur ca iti place ciorba mea.
RăspundețiȘtergereTimea, exact asa sunt si eu cu ciorbele, atata doar ca smantana cateodata mai pun in farfurie, dar si mie imi plac asa clare, simple, necalite, ca sa pot simti aroma legumelor in deplinatate! Pupici
RăspundețiȘtergerePoliana - ma bucur tare ca mai sunt si altii care mananca ciorbele asa cum imi plac mie. pup
RăspundețiȘtergereSuperba si ciorbica,si farfuria si fata de masa,si prezentarea si prezentatoarea!!!!Imediat fac si eu minunatia asta de ciorba!
RăspundețiȘtergereAnonim (astept si numele data viitoare sa stiu si eu cui sa ii multumesc) - ma bucur ca iti place si ciorba si tot :).
RăspundețiȘtergere