Daca nu vreti sa folositi cuptorul din cauza caldurii, dar totusi va e pofta de ceva dulce, nimic mai simplu ca acest tort de vara care nu necesita coacere. Este un tort delicios si racoros!
- 400 gr biscuiti
- 2 linguri cacao
- 250 gr unt sau margarina Rama
- 2-3 linguri de zahar depinde cat de dulce va place (eu am pus doar 2)
- 8 linguri lapte
- 1 sticluta esenta rom
Crema
- 1 kg piersici
- 400 ml frisca lichida
Ornare
- 30 gr ciocolata
- 1 lingurita de unt
Zdrobim biscuitii in robot sau cu mana si ii amesetcam cu cacaoa.
Topim untul pe foc fara a lasa sa fiarba si amestecam cu zaharul pana se topeste.
Turnam peste biscuiti, adaugam esenta de rom si apoi pe rand cele 8 linguri de lapte, amestecand sa se incorporeze bine toate ingredientele.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda, cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt (am folosit tava de 24 cm dar se poate si de 26 cm). Nivelam blatul de biscuiti si dam la frigider o jumatate de ora sau la congelator 10 minute.
Batem spuma tare cele 400 ml frisca.
Fructele le spalam si le taiem felii. Punem deoparte 2 piersici.
Scoatem tava din congelator/frigider si ungem blatul cam cu jumatate din cantitatea de frisca.
Asezam apoi de jur imprejur feliile de piersici. Mai punem un strat de frisca, aprox jumatate din cantitatea ramasa.
Cele 2 piersici le facem piure in blender si amestecam cu frisca ramasa.
Ungem prajitura deasupra cu acesta crema acrisoara de fructe. ( daca nu doriti sa fie acrisoara puteti adauga zahar pudra).
Dam la frigider pana pregatim glazura.
Topim pe baie de aburi ciocolata cu untul, punem apoi intr-o punguta pe care o gaurim si cu care trasam cateva dungulite deasupra tortului.
Dam la frigider 2-3 ore inainte de servire.
Si atat!
Avem un tort de vara super delicios si racoritor!
Eu vreau sectiunea, dar cu tot cu farfurioara, imi plac amindoua... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereDaniela - iti dau ce e pe farfurie, dar farfuria nu :) Te pup
RăspundețiȘtergereBun si tare parfumat tortul.Si cu ciocolata aceea deasupra,face toti banii.Pupici!
RăspundețiȘtergereDiaMar - chiar a fost un tort gustos si aromat. Pup
RăspundețiȘtergereStiu cat este degustos,imi imaginez;tot ce prepari tu ,atrage!:)
RăspundețiȘtergereEu am alergie la puful de pe piersici,caise si nu pot sa le consum decat in preparate sau curatate de...altcineva!:))
O portie este a mea!!! :)
RăspundețiȘtergerePupici
Adina - ma bucur foarte mult ca iti place ce prepar eu :). Piersicile sa ti le curete cineva si mai departe faci tu, merita sa incerci :). pup
RăspundețiȘtergereSimona - intotdeuna am o felie si pentru tine. pup
RăspundețiȘtergereCsodás! Az őszibarack a nagy kedvenc, hát még ilyen formában!
RăspundețiȘtergereGerdi - koszi szepen, nagyon finom volt ez a nyari torta.
RăspundețiȘtergereSuperb arata, Timea, draga mea!! Pup dulce!!
RăspundețiȘtergereLaura - multumesc tare mult! Ma bucura mult aprecierile tale. Noapte buna
RăspundețiȘtergereMinunat ti-a iesit si desigur e racoritor si parfumat. Pup!
RăspundețiȘtergereSe pare ca preferinta ta sunt torturile. Arata minunat si imi place ca e fara coacere.
RăspundețiȘtergereDelicios! Vreau si eu o felie.
RăspundețiȘtergereSara & Miki - multumesc frumos. A fost un tort foarte usor si gustos.
RăspundețiȘtergereCarol - da chiar imi place sa fac torturi/tarte :)). Ma bucur ca iti place
Cristina - cu drag te servesc si pe tine cu o felie.
sunt sigura ca e un deliciu!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata si cred ca e super delicios si cremos! Pup!
RăspundețiȘtergereAlina - a fost un tort gustos, multumesc. pup
RăspundețiȘtergereDanutza - asa e, multumesc tare mult. pup
You are just great! :)
RăspundețiȘtergereWeekend placuta draga mea, pupici!
Multumesc frumos , la fel si tie un weekend minunat!
RăspundețiȘtergeream vrut sa-l fac si eu maine!!!dar poate fi folosita si o forma dreptunghiulara?
RăspundețiȘtergereAdevarat delicios si racoros! Si aratos pe deasupra!
RăspundețiȘtergereAnonim - se poate folosi orice forma. Doar grija la marire daca e mai mare mareste un pic cantitatile. Te astept sa imi zici cum ti-a iesit :)
RăspundețiȘtergereOltean - multumesc tare mult!
RăspundețiȘtergereMinunat arata!.. SI imi plac la nebunie torturile simple... Nu zic ca nu imi plac si cele artistice, dar am slabiciunea mea si pentru torturile simple, elegante si de efect... cum este si acesta!... Felicitari... Daca am timp, am sa incerc si eu reteta!....
RăspundețiȘtergereFelis - la fel sunt si eu, admir un tort sofisticat, dar imi plac la nebunie cele simple si usor elegante. :). Ma bucur ca iti place. Pup
RăspundețiȘtergere