Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

marți, 25 septembrie 2012

Piept de porc cu os cu legume si sos de chili

Astazi vin cu un pranz clasic si gustos si foarte usor de facut. 
Carne si legume la cuptor, servite cu un sos aromat si picant.
Avem nevoie de: 
5 bucati piept de porc cu os
4 morcovi
2 cepe
1 gogosar rosu
5-6 cartofi mari
- sare si piper 
roinita
- oregano
ulei de masline
Pentru sos:
1 lingurita mustar 
2 lingurite sos chili,
praf de usturoi 
-  un pic de sare


Spalam si curatam legumele.
Ungem o tava cu putin ulei de masline apoi asezam cartofii taiati in doua, morcovii taiati rondele, ceapa taiata in 3 si gogosarii felii. Saram si piperem si stropim totul cu ulei de masline.
Carnea o spalam si o condimentem cu sare si pipe si ierburile aromate tocate marunt.
Asezam carnea peste legume acoperim cu folie de Al. si dam la cuptor la 190 grade timp de aprox 1 ora.
Dupa 30 min indepartam folia de Al si lasam sa se rumeneasca carnea intorcand de pe o parte pe alta dupa 15 min.
Sosul il preparam amestecand toate ingredientele: mustarul, sosul de chili, sarea si praful de usturoi.
Servim cald cu sos. 

12 comentarii :

  1. Timea, arata foarte bine! Eu mai fac la gratar pieptul de porc si ne place foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lavi - da, pe gratar e cel mai bun dar merge si la cuptor, sotului meu ii place mult :). Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am folosit inca roinita...o sa ma documentez :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sara& Miki - va multumesc. Pup

    Coco - e o planta aromata si au parintii mei in gradina, de altfel am congelatorul plin de verdeturi de tot felul pe care le folosesc tot timpul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am folosit niciodata roinita.. Desi cred ca mi-a trecut prin mana planta asta, n-am stiut ca poate fi folosita in bucatarie :) La anu` cand merg la tara, o voi cauta.
    Imi place preparatul tau.. simplu si delicios!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alina - multumesc frumos.

    Simona - ma bucur ca iti place. Roinita nu e doar o planta medicinala ci si una aromata buna in mancaruri. Ai mei au toate plantele in gradina si zau ca ma bucur :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Prezentare la superlativ!!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...