Biscuitii acestia sunt perfecti pentru perioada aceasta a anului. Aroma puternica de scortisoara, forme specifice Sarbatorilor de iarna si o atmosfera calda alaturi de cei dragi.
Cred ca si lui Mos Nicolae o sa ii placa :)
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Pregatim glazura (eu am pregatit in doua transe pentru ca se intareste si se lucreaza mai greu cu glazura intarita) amestecand zaharul cu scortisoara si sucul de lamaie. Obtinem o glazura pe care o intindem cu o lingurita sau cu o pensule pe formele noastre. Presaram imediat bombonele colorate.
Asezam formele glazurate pe platouri sau pe masa si lasam sa se intareasca glazura.
Pastram biscuitii in cutii de metal. Se pot tine astfel 2-3 saptamani sau chiar mai mult.
Sa va bucurati din plin de aceste minunate zile de sarbatoare <3 !
Cred ca si lui Mos Nicolae o sa ii placa :)
Avem nevoie de:
250 gr unt sau margarina
1 ou
150 gr zahar
1 ling praf de copt
un varf de cutit sare
1 esenta de vanilie
2 lingurite scortisoara
aprox 500 gr faina
aprox 500 gr faina
Glazura:
aprox 20 lingurite zahar pudra
aprox 1/4 zeama de lamaie
2 lingurite scortisoara
bombonele colorate pentru ornat
Punem intr-un bol untul, zaharul si oul si amestecam cu un tel. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt si praful de scortisoara. La final incorporam treptat faina, cam trei sferturi dupa care turnam pe masa tapetata cu faina si incorporam si restul de faina.
Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 min.
Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam stelute si clopotei pe care ii asezam in tavi tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute.Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 min.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Pregatim glazura (eu am pregatit in doua transe pentru ca se intareste si se lucreaza mai greu cu glazura intarita) amestecand zaharul cu scortisoara si sucul de lamaie. Obtinem o glazura pe care o intindem cu o lingurita sau cu o pensule pe formele noastre. Presaram imediat bombonele colorate.
Asezam formele glazurate pe platouri sau pe masa si lasam sa se intareasca glazura.
Pastram biscuitii in cutii de metal. Se pot tine astfel 2-3 saptamani sau chiar mai mult.
Sa va bucurati din plin de aceste minunate zile de sarbatoare <3 !
Ce aromati sunt. Harnicuto nu stai deloc. Pup!
RăspundețiȘtergereRocsy nu sunt chiar asa harnica :))) doar in weekend fac bunatati >:D<
ȘtergereCe faini is! Fur si eu vreo doi. :)
RăspundețiȘtergerePup
Mu bucur ca iti plac Alina.
Ștergereo frumusete de biscuiti!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereCred ca Mosul a fost foarte incantat. Imi place mult forma de fulg :X.
RăspundețiȘtergereDa Anca i-au placut si Mosului :). Te pup
ȘtergereDeliciosi biscuitii!
RăspundețiȘtergereMultumesc Haplea
ȘtergereCat sunt de frumosi!! Imi place forma asta steluta.. :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona, imi plac si mie mult formele astea :)
Ștergerearata tare deliciosi! Hugs
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
Ștergerei-am facut si eu, doar ca in glazura nu am mai pus scortisoara...deliciosi:) inca nu i-am pus pe blog
RăspundețiȘtergereOana ma bucur mult ca i-ai facut si ca iti plac. Te pup
RăspundețiȘtergere