Vreti sa vedeti cum se face un tort super rapid si super gustos? Sincer nici eu nu m-am gandit ca o sa fie atat de bun acest tortulet din piscoturi, budinca si frisca. Dar credeti-ma pe cuvant cand va zic ca chiar e o bunatate si s-a mancat prea repede :))
Avem nevoie de:
- 350 gr piscoturi
Crema:
- 1 plic budinca de vanilie
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 1 fiola esenta de vanilie Dr. Oetker
- 100 gr unt
Pentru insiropat: 2 cani de cafea slaba cu 3 lingurite zahar
Pentru ornat:
- 200 ml frisca lichida indulcita
- 50 gr ciocolata
- 1 lingurita unt
Pregatim mai intai budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si esenta de vanilie. Amestecam bine pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.
Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.
Intr-o farfurie adanca turnam cafeaua indulcita si trecem piscoturile prin cafea si asezam un prim rand pe fundul tavii de-a lungul. Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate, apoi iar crema si tot asa, in final 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers.(vedeti in poze)Dam la frigider minim o ora.
Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava si indepartam folia.
Batem frisca spuma tare si imbracam tortul de piscoturi cu un strat generos. Lasam 2-3 linguri pt ornat.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul ( se poate si la cuptorul cu microunde)
Punem o lingurita de ciocolata in frisca pusa deoparte si o mixam apoi ornam tortul.
Iar cu restul de ciocolata trasam dungi si picuram pe margini folosind o punguta gaurita.
Sper ca v-am convins ca e un tort ce merita facut pentru familie :).
Iata cat de bine arata aceasta felie!
O nebunie de desert.Super!
RăspundețiȘtergereRocsy - multumesc frumos draga mea.
RăspundețiȘtergereUau, ce delicat este, o bunatate la care ma uit si simt cum ma ingras... Arata minunat, iar ce-i in ultima poza e pentru mine... al doilea venit, al doilea servit, nu ?! Pupici !
RăspundețiȘtergereDaniela - pe cat e de simplu ca idee pe atat e de bun. Si da felia aceea poti sa ti-o revendici :))
RăspundețiȘtergereArata minunat, cu siguranta e tare bun!
RăspundețiȘtergerePaula - merci, chiar e un tortulet bun. Te pup
RăspundețiȘtergereArata tare bine prajitura asta!Imi place reteta!!!! hugs
RăspundețiȘtergereBuburuza - multumesc frumos. Te pup
RăspundețiȘtergereAbsolut superb tort, Timea, draga mea!! Sper ca a mai ramas o feliuta si pentru mine, da? :))
RăspundețiȘtergerePup cu drag si o seara minunata sa ai!
Laura - multumesc tare mult, ma bucur ca iti place si ma incanta orice apreciere ce vine de la tine :).Cu drag iti ofer o felie. Te pup
RăspundețiȘtergereFoarte aratos si super delicios!!!Pup!
RăspundețiȘtergerearata ff bine!
RăspundețiȘtergereLicuta - multumesc frumos. te pup
RăspundețiȘtergereAlinutzoka - multumesc.
Arata extrem de bine si sunt sigura ca s-a terminat repejor !!;)
RăspundețiȘtergereCat - exact asa a fost :)) un desert usor si placut. Te pup
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase fotografii. De gust nici nu mai spun. Si eu fac acest desert dar aspectull nu e ca al tau.
RăspundețiȘtergereMinunat. imi place ceea ce postezi. O saptamana frumoasa.
Carol - multumesc frumos si ma bucur mult ca iti plac postarile mele. Te pup
RăspundețiȘtergerearata tare bine abia astept sa incerc si eu sa l fac
RăspundețiȘtergereSa il faci ca e simplu de facut si foarte bun
Ștergere