Din categoria fursecurilor delicioase ce se pot face pentru Craciun, sunt si aceste fursecuri dragalase, fragede si aromate.
Avem nevoie de:
- 125 gr unt sau margarina
- 1 lingura zahar
- un plic zahar vanilat
- 2 lingurite esenta de vanilie Dr. Oetker
- un varf de sare
- 1 lingura lapte
- 1 lingurita praf de copt
- 200 gr faina
- 1/2 borcan gem de caise
- zahar pudra pentru pudrat
Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu o lingura de lapte si apoi incorporam treptat faina.
Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini.
Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si lasam 10 minute sa revina la temperatura camerei.
Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam floricele si stelute.
Jumatate din forme le decupam si in mijloc cu forme mai mici.
Punem apoi fursecurile decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 12 minute.
Dupa ce s-au racit ungem fursecurile negaurite cu gem de caise si asezam deasupra apasand usor, cate un fursec gaurit. Umplem si gaura cu gem.
La final presaram deasupra fursecurilor zahar pudra.
Mie mi-au iesit 60 de fursecuri deci suprapuse 30.
Pastram fursecurile intr-o cutie metalica.
Avem nevoie de:
- 125 gr unt sau margarina
- 1 lingura zahar
- un plic zahar vanilat
- 2 lingurite esenta de vanilie Dr. Oetker
- un varf de sare
- 1 lingura lapte
- 1 lingurita praf de copt
- 200 gr faina
- 1/2 borcan gem de caise
- zahar pudra pentru pudrat
Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu o lingura de lapte si apoi incorporam treptat faina.
Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini.
Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si lasam 10 minute sa revina la temperatura camerei.
Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam floricele si stelute.
Jumatate din forme le decupam si in mijloc cu forme mai mici.
Punem apoi fursecurile decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 12 minute.
Dupa ce s-au racit ungem fursecurile negaurite cu gem de caise si asezam deasupra apasand usor, cate un fursec gaurit. Umplem si gaura cu gem.
La final presaram deasupra fursecurilor zahar pudra.
Mie mi-au iesit 60 de fursecuri deci suprapuse 30.
Pastram fursecurile intr-o cutie metalica.
Sunt tare dulci și la propriu și la figurat:).
RăspundețiȘtergereAsa e Alina. Te pup draga mea
ȘtergereMuy linda la forma de las galletas son para regalar en navidad y la mermelada me encanta,abrazos .
RăspundețiȘtergeremuchas gracias
ȘtergereSuperbe, si eu vreau sa fac bunatati de astea! Pupici
RăspundețiȘtergerePaula sa faci, ca sunt si bune si frumoase. Pup
ȘtergereCat sunt de dragalase!
RăspundețiȘtergereMumltumesc Alina!
ȘtergerePastrez si eu reteta,tare bine mai arata!
RăspundețiȘtergereAdina sunt cele mai simple si mai bune fursecuri!
ȘtergereDe sarbatori vin la tine sa servesc un fursec din asta aromat..Bravo harnicuto!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsi, te astept cu drag >:D<
Ștergereforme de unde pot cumpara??
RăspundețiȘtergereForme gasesti in orice supermarket. Eu de curand mi-am cumparat unele noi la 20 lei / 30 buc de la Real. Dar sunt peste tot
Ștergere