O noua forma, o noua prajitura. Am probat noua mea tava de silicon sub forma de floare, facand ceva foarte simplu si bun pentru dimineata la cafea. Da, o sa ziceti ca fac cam multe deserturi care merg dimineata la cafea, dar pentru mine asta inseamna micul dejun perfect :).
Avem nevoie de:
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 175 gr faina
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
-1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un varf de sare
- 50 gr ciocolata rasa
Glazura: - 50 gr ciocolata neagra
- 2 linguri frisca lichida
- 2 linguri nuca macinata
- cateva bucati mici de nuca prajita
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, iar la final adaugam si ciocolata rasa.
Avem nevoie de:
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 175 gr faina
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
-1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un varf de sare
- 50 gr ciocolata rasa
Glazura: - 50 gr ciocolata neagra
- 2 linguri frisca lichida
- 2 linguri nuca macinata
- cateva bucati mici de nuca prajita
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, iar la final adaugam si ciocolata rasa.
Turnam compozitia in forma unsa cu putin ulei (doar la prima utilizare punem ulei, apoi se poate folosi fara nimic) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.
Scoatem din cuptor, lasam sa sa raceasca putin, apoi rasturnam blatul pe o farfurie.
Topim ciocolata impreuna cu frisca pe baie de aburi si ungem prajitura cu glazura calda.
Presaram deasupra nuca macinata iar pe margini asezam cate o bucatica de nuca prajita.
Niciodată nu e prea mult dulce:).Foarte drăguță e forma!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina :). Te pup
ȘtergereSa te bucuri de forma ca e tare frumoasa, poti face o multime de feluri in ea, esti un mos superb!
RăspundețiȘtergereSa te bucuri de forma ca e tare frumoasa, poti face o multime de feluri in ea, esti un mos superb!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Mandala, abia astept sa fac cat mai multe bunatati in forma aceasta frumoasa!
ȘtergereEste tare frumoasa forma, si ai inaugurat-o cum nu se poate mai bine! Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula, ma bucur ca iti place, te pup
Ștergeream vazut floarea dulce si pe facebook si am venit repede, repede sa te felicit pt. o asa bunatate!
RăspundețiȘtergereAdnia multumesc frumos fata draga. Te pup
ȘtergereFrumoasa forma, ti-a iesit minunat prajitura! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos. Va pup
ȘtergereSi eu sunt tot ”pentru” mic dejun dulce alaturi de o cafea tare! Prajitura ta se incadreaza de minune:) Frumoasa foc si forma!
RăspundețiȘtergereFlori ma bucur ca mai sunt si altii ca mine :)). Multumesc!
ȘtergereEu nu beau cafea, dar prajitura vreau...
RăspundețiȘtergerepentru tine fac un ceai Rocsi >:D<. Pup sarbatorita de azi
ȘtergereSe ve irresistible me encanta luce muy rico,Feliz Navidad,abrazos y abrazos
RăspundețiȘtergere