Inca nu am terminat cu seria prajiturilor pentru Craciun :)). Oricum sunt prajituri recomandate si pentru alte evenimente, deci nu e nici o problema ca le postez mai tarziu.
Prajitura aceasta este cu nuca si caramel, o combinatie foarte delicioasa.
Avem nevoie de:
Pentru blat:
6 oua
150 gr zahar
150 gr faina
150 gr nuca macinata
4 linguri apa fierbinte
1 plic praf de copt
150 ml ulei
un varf cutit de sare
Crema
1 cana zahar
1 cana apa
3 linguri faina
1 ou + 3 linguri zahar
125 gr unt
Glazura:
100 gr ciocolata
4 linguri frisca lichida
1 lingurita unt
100 gr nuca taiata si prajita
Blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata.
Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit. (Blatul se poate face cu o zi inainte pentru ca se taie mult mai usor a doua zi)
Crema: caramelizam zaharul pana devine auriu. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie mare la aburi) si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit.
Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar racit.
Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si devine ca o bucinca.
Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Lasam la racit.
Blatul il taiem in trei. Ungem prima foaie cu jumatate din crema, asezam a doua foaie si intindem restul de crema peste care asezam a treia foaie.
Glazura: topim pe baie de aburi ciocolata facuta bucatele si amestecata cu frisca si untul. Amestecam bine pana se topeste ciocolata.
Turnam glazura peste prajitura si nivelam.
Deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Apasam usor cu palmele sa intre putin nuca in glazura.
Dam la frigider aprox o ora inainte se servire.
Prajitura aceasta este cu nuca si caramel, o combinatie foarte delicioasa.
Avem nevoie de:
Pentru blat:
6 oua
150 gr zahar
150 gr faina
150 gr nuca macinata
4 linguri apa fierbinte
1 plic praf de copt
150 ml ulei
un varf cutit de sare
Crema
1 cana zahar
1 cana apa
3 linguri faina
1 ou + 3 linguri zahar
125 gr unt
Glazura:
100 gr ciocolata
4 linguri frisca lichida
1 lingurita unt
100 gr nuca taiata si prajita
Blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata.
Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit. (Blatul se poate face cu o zi inainte pentru ca se taie mult mai usor a doua zi)
Crema: caramelizam zaharul pana devine auriu. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie mare la aburi) si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit.
Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar racit.
Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si devine ca o bucinca.
Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Lasam la racit.
Blatul il taiem in trei. Ungem prima foaie cu jumatate din crema, asezam a doua foaie si intindem restul de crema peste care asezam a treia foaie.
Glazura: topim pe baie de aburi ciocolata facuta bucatele si amestecata cu frisca si untul. Amestecam bine pana se topeste ciocolata.
Turnam glazura peste prajitura si nivelam.
Deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Apasam usor cu palmele sa intre putin nuca in glazura.
Dam la frigider aprox o ora inainte se servire.
Ai fost foarte harnică de Sărbători, ai făcut multe bunătăți.
RăspundețiȘtergereDa, a trebuit sa fac mai multe :).
ȘtergereAi pregatit prajituri numai pe gustul meu sincer.Bravo!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti plac prajiturile mele >:d<. Te pup
ȘtergereLa multi ani Timea! Sa ai parte detot ce este bun si frumos in noul an!!! Hmmm caramel nuca , sa sti ca nu te refuz!! Pupici!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani Adela. Ma bucur ca iti place
ȘtergereAtunci e buna si de Sfantul Ion !Am retinut recomandarea si o pun pe lista!
RăspundețiȘtergereMa bucur Mandala
ȘtergereHe He multa nuca daaa imi place nuca deci imi place si prajitura ta! hugs
RăspundețiȘtergereDa e super cu nuca si caramel
ȘtergereLa multi ani! Un An Nou fericit! Pup!
RăspundețiȘtergereLa fel si vou un An Nou minunat!
ȘtergereTare harnica ai fost de sarbatorile astea.. Buna tare si prajitura asta!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simo >:D<
ȘtergereTare buna e prajitura si aratoasa...La multi ani!!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani! Multumesc!
ȘtergereLa multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag!
Multumesc la fel si tie!
ȘtergereLa multi ani cu sanatate,
RăspundețiȘtergereSa-ti dea Domnul tot de doresti,
Zile seninie si fericire,
La multi ani ,sa traiesti !:)
Multumesc frumos Adina, la fel iti doresc si tie!
ȘtergereCe bunatate de prajitura!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc.
ȘtergereQuality articles is the secret to attract the visitors to
RăspundețiȘtergerevisit the web site, that's what this site is providing.
Review my web blog - cellulite treatment