Bine v-am regasit in 2013! Sper ca acest an sa imi aduca si sa va aduca tot ce e mai bun!
Incepem cum altfel decat cu un tort dedicat noului an. Simplu si rapid cu gust aromat de cafea. Cred ca v-am convins din nou ca merita facut, mai ales in momente cand nu avem foarte mult timp la dispozitie pentru a pregati ceva dulce.
Avem nevoie de:
- 350-400 gr piscoturi
Crema:
- 1 plic budinca de ciocolata
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 3-4 linguri cappuccino clasic
- 125 gr unt
Pentru insiropat: 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra
Pentru ornat:
- 200 ml frisca lichida indulcita
Incepem cum altfel decat cu un tort dedicat noului an. Simplu si rapid cu gust aromat de cafea. Cred ca v-am convins din nou ca merita facut, mai ales in momente cand nu avem foarte mult timp la dispozitie pentru a pregati ceva dulce.
Avem nevoie de:
- 350-400 gr piscoturi
Crema:
- 1 plic budinca de ciocolata
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 3-4 linguri cappuccino clasic
- 125 gr unt
Pentru insiropat: 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra
Pentru ornat:
- 200 ml frisca lichida indulcita
- 4 lingurite cappuccino
- 3 lingurite apa fierbinte
Glazura:
- 50 gr ciocolata neagra
- 1 lingurita unt
Pregatim mai intai budinca dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele 3-4 linguri de cappuccino si amestecam bine. Luam de pe foc, adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.
Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cafeaua indulcita intr-un bol apoi trecem pe rand piscoturile prin cafea si asezam primul strat in tava. Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate, si tot asa pana la 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers.- 50 gr ciocolata neagra
- 1 lingurita unt
Pregatim mai intai budinca dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele 3-4 linguri de cappuccino si amestecam bine. Luam de pe foc, adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.
Dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava/plansa.
Mixam frisca. Cele 4 lingurite de cappuccino le frecam cu 3 lingurite de apa fierbinte pana se topeste cappuccino. Turnam peste frisca si mixam pana la omogenizare. Punem deoparte 2 linguri.
Imbracam tortul in frisca aromata.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul. Turnam ciocolata topita intr-o punguta gaurita si ornam tortul. Ciocolata ramasa am amestecat-o cu cele 2 linguri de frisca puse deoparte si am ornat.
Un tort foarte rapid de facut si cu o aroma super buna de cafea si cappuccino!
La multi ani si Noul An sa va aduca tot ce va doriti...Delicios tort!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsi >:D< . An Nou minunat si tie!
ȘtergereUn tort rapid si gustos.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Da rapid se face, rapid se mananca :). Te pup
ȘtergereMmm.. ce frumos arata!!
RăspundețiȘtergereAn Nou fericit si plin de realizari si bucurii... si sper ca visurile, dar mai ales visul tau cel mai important sa devina realitate :)
Te pup si-ti ofer cu drag un premiu la mine pe blog!
Pup
Multumesc frumos Simona >:D< . Asa sa fie. Un An Nou minunat si tie!
ȘtergereLA MULTI ANI !!!
RăspundețiȘtergereTare bine arata tortul tau, la dimineata la cafea ar fi perfect !
La multi ani! Ma bucur ca iti place tortul >:D<
ȘtergereSe ve irresistible muy rico..¡¡Feliz Año Nuevo lleno de paz y amor!!…abrazos y abrazos.
RăspundețiȘtergereGrozav de bine arata!! La multi ani cu multa sanatate, fericire si implinirea tuturor dorintelor! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula, la fel iti doresc si tie >:D< . Te pup
ȘtergereLa multi ani Timea! Sanatate, fericire si multa liniste sufleteasca sa iti aduca noul an! Arata minunat tortul!
RăspundețiȘtergereMultumesc Irina, le fel iti doresc si tie cu mult drag >:D<
ȘtergereE prima data cand intru si citesc retete la tine pe blog. Maine o sa si pun in practica reteta aceasta cu tortul de piscoturi.
RăspundețiȘtergereEu abea azi am citit prima reteta. Si maine sunt hotarata sa o si pun in practica. Tu faci aceste retete?
RăspundețiȘtergereEu abea azi am citit prima reteta. Si maine sunt hotarata sa o si pun in practica. Tu faci aceste retete?
RăspundețiȘtergereArata ff bine
RăspundețiȘtergere