Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

marți, 1 ianuarie 2013

Tort de piscoturi cu cappuccino

Bine v-am regasit in 2013!  Sper ca acest an sa imi aduca si sa va aduca tot ce e mai bun!
Incepem cum altfel decat cu un tort dedicat noului an. Simplu si rapid cu gust aromat de cafea. Cred ca   v-am convins din nou ca merita facut, mai ales in momente cand nu avem foarte mult timp la dispozitie pentru a pregati ceva dulce. 
Avem nevoie de:
- 350-400 gr piscoturi
Crema: 
- 1 plic budinca de ciocolata
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 3-4 linguri cappuccino clasic
- 125 gr unt
Pentru insiropat: 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra
Pentru ornat:
- 200 ml frisca lichida indulcita
- 4 lingurite cappuccino
- 3 lingurite apa fierbinte
Glazura:
- 50 gr ciocolata neagra
- 1 lingurita unt
Pregatim mai intai budinca dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele 3-4 linguri de cappuccino si amestecam bine.  Luam de pe foc, adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.
Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cafeaua indulcita intr-un bol apoi trecem pe rand piscoturile prin cafea si asezam primul strat in tava. Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate, si tot asa pana la 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers.
Dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava/plansa.
Mixam frisca. Cele 4 lingurite de cappuccino le frecam cu 3 lingurite de apa fierbinte pana se topeste cappuccino. Turnam peste frisca si mixam pana la omogenizare. Punem deoparte 2 linguri.
Imbracam tortul in frisca aromata.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul. Turnam ciocolata topita intr-o punguta gaurita si ornam tortul. Ciocolata ramasa am amestecat-o cu cele 2 linguri de frisca puse deoparte si am ornat.
Un tort foarte rapid de facut si cu o aroma super buna de cafea si cappuccino!

17 comentarii :

  1. La multi ani si Noul An sa va aduca tot ce va doriti...Delicios tort!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm.. ce frumos arata!!
    An Nou fericit si plin de realizari si bucurii... si sper ca visurile, dar mai ales visul tau cel mai important sa devina realitate :)
    Te pup si-ti ofer cu drag un premiu la mine pe blog!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Simona >:D< . Asa sa fie. Un An Nou minunat si tie!

      Ștergere
  3. LA MULTI ANI !!!
    Tare bine arata tortul tau, la dimineata la cafea ar fi perfect !

    RăspundețiȘtergere
  4. Se ve irresistible muy rico..¡¡Feliz Año Nuevo lleno de paz y amor!!…abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Grozav de bine arata!! La multi ani cu multa sanatate, fericire si implinirea tuturor dorintelor! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paula, la fel iti doresc si tie >:D< . Te pup

      Ștergere
  6. La multi ani Timea! Sanatate, fericire si multa liniste sufleteasca sa iti aduca noul an! Arata minunat tortul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Irina, le fel iti doresc si tie cu mult drag >:D<

      Ștergere
  7. E prima data cand intru si citesc retete la tine pe blog. Maine o sa si pun in practica reteta aceasta cu tortul de piscoturi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu abea azi am citit prima reteta. Si maine sunt hotarata sa o si pun in practica. Tu faci aceste retete?

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu abea azi am citit prima reteta. Si maine sunt hotarata sa o si pun in practica. Tu faci aceste retete?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...