Inca un desert care se afla in topul preferintelor mele. Doar ca nu e indicat sa il fac prea des pentru ca, contine foarte mult zahar si nu prea ma pot opri din mancat cand am asa ceva in casa.
Deci daca faceti aceasta prajitura aveti grija sa consumati cu masura! Daca puteti bineinteles :)
Turnam intr-un vas rezistent la foc si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Adaugam si nuca prajita, amestecam si lasam la racit.
Cand crema a ajuns la temperatura camerei ungem pe rand fiecare foaie si le asezam una peste alta. Ultima foaie ramane neunsa.
Deci daca faceti aceasta prajitura aveti grija sa consumati cu masura! Daca puteti bineinteles :)
Avem nevoie de
6 foi mici de napolitana (sau 3 foi mari taiate in doua cum am facut eu)
2 cani de zahar
2 cani de apa
6 linguri faina
2 oua
5 linguri zahar
250 gr unt (sau margina Rama Maestro)
1 cana nuca prajita si taiata
Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de pe foc si lasam la racit.
Nuca o maruntim si o punem la prajit intr-o tigaie miscand tigaia sa nu se arda.
Separat mixam ouale cu cele 5 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar caramelizat.Turnam intr-un vas rezistent la foc si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Adaugam si nuca prajita, amestecam si lasam la racit.
Cand crema a ajuns la temperatura camerei ungem pe rand fiecare foaie si le asezam una peste alta. Ultima foaie ramane neunsa.
Asezam ceva greutate peste foi si le lasam la frigider pana a doua zi sau cel putin asa e ideal, eu am mancat dupa vreo 2 ore :)
Va servesc si pe voi cu o farfurie plina de felii de napolitana delicioase.
Buna cat de curand o voi incerca :-*
RăspundețiȘtergereO recomand cu drag, e delicioasa.
ȘtergereMasura, cred ca nu o mai am de cand am blog :)))
RăspundețiȘtergere:)) cam asa e
ȘtergereMama mia... si eu prefer prajitura astaaa!!!.. Desi n-am facut-o niciodata!!.. Trebuie s-o incerc!!
RăspundețiȘtergereSa o incerci Felis ca e buna rau!
ȘtergereE si printre preferatele mele :)
RăspundețiȘtergeream observat ca avem in comun caramelul :)))
ȘtergereDe mult n-am mai facut... Foarte buna este!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place si tie Simo. Te pup
ȘtergereUn desert care imi place foarte multa.Seara frumoasa si pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur Rocsi, o seara faina si tie. Pup
Ștergerehahaha................facem schimb?
RăspundețiȘtergeretare bune napolitanele astea!
ale tale au si rahat :)), sunt bune oricum
ȘtergereCe-mi plac foile aste cu nuca si caramel.
RăspundețiȘtergereAsa e Alina, sunt delicioase :)
ȘtergereDelicioasa, nu am facut niciodata...doar am savurat de la altii :D Asa ca ma servesc si de la tine cu o bucata! Te pup
RăspundețiȘtergereSi am savurat mult de la altii, dar cred ca imi place mult ce am facut eu si o sa mai fac :)). Te pup
ȘtergereAdor aceasta prajitura!
RăspundețiȘtergereTimea numai bunatati faci. Imi plac foarte mult.
RăspundețiȘtergereAm incercat reteta ta si nu s-a intarit,a ramas un pic mai moale.Lingurile de faina erau cu varf sau normal sau rase?
RăspundețiȘtergereLuminita crema nu trebuie sa fie foarte tare dar nici sa curga. Lingurile de faina sunt normale adica nici cu varf dar nici rase de tot. Crema trebuie sa fie ca o budinca. Eu fac foarte des crema aceasta si la foi de napolitana si la pandispanul cu nuca si iasa super.
ȘtergereAtunci poate nu am fiert crema de ajuns.O sa mai incerc o data,ptr. ca este foarte buna.Multumesc ptr. raspuns.
RăspundețiȘtergere