Pentru ca este 1 Martie, va aduc si eu un martisor dulce. Sunt frumoase si martisoarele traditionale, dar pe mine ma bucura foarte mult vestitorii primaverii si sunt fericita ca deja am in casa ghiocei si zambile. Sa aveti o zi minunata!
Incorporam apoi aprox 100-150 gr din faina si turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.
Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile din care decupam forme de inimioare. Cu o forma mai mica, tot inimioara, decupam mijlocul inimioarei mari.
Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Intr-un vas punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si punem pe baie de aburi amestecand pana se topeste ciocolata.
Cu un cutit ungem fiecare inimioara cu glazura de ciocolata si presaram deasupra migdale macinate.
Lasam sa se intareasca ciocolata inainte de a servi.
Avem nevoie de:
125 gr unt
1 lingura zahar
zeama de la 1/2 portocala
1 lingurita coaja rasa de portocala si/sau lamaie
1 lingurita rasa praf de copt
100 gr migdale macinate
200 gr faina
un varf de cutit sare
Glazura:
100 gr ciocolata neagra
3 linguri frisca lichida
migdale macinate
Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam toate ingredientele adaugand si migdalele macinate.Incorporam apoi aprox 100-150 gr din faina si turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.
Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile din care decupam forme de inimioare. Cu o forma mai mica, tot inimioara, decupam mijlocul inimioarei mari.
Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Intr-un vas punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si punem pe baie de aburi amestecand pana se topeste ciocolata.
Cu un cutit ungem fiecare inimioara cu glazura de ciocolata si presaram deasupra migdale macinate.
Lasam sa se intareasca ciocolata inainte de a servi.
Sant tare frumoase inimile tale !
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereBune si frumoase martisoarele tale!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina!
ȘtergereO primavara frumoasa si inmiresmata!
RăspundețiȘtergereLa fel iti doresc si tie Rocsi.
ȘtergereÉn már el is feledkeztem az otthoni szokásról. Finom márciuskákat sütöttél:-)
RăspundețiȘtergereKoszi Gerdi.
ȘtergereO primăvară minunată, Timea!
RăspundețiȘtergereLa fel si tie Alina!
ȘtergereIti doresc o primavara frumoasa si dulce! ;)
RăspundețiȘtergereCristina multumesc si la fel si tie o primavara minunata!
ȘtergereO primavara minunata iti doresc!
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt!!
RăspundețiȘtergereO primavara minunata si plina de iubire!!
Pupici
Multumesc frumos Simo. La fel si tie. Pup
ȘtergereFoarte frumoase! Ador martisoarele dulci :)
RăspundețiȘtergerePupici si primavara minunata! :*
Danutza ma bucur ca iti plac. Te pup
Ștergere