Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

marți, 14 mai 2013

Prajitura cu nuca si nes

Inca nu am terminat de postat seria prajiturilor de Paste. Vin cu aceasta bunaciune de prajitura care desi e cu crema de unt si mie nu prea imi plac cremele acestea, e fost delicioasa datorita gustului de cafea.
Aveam mai multe retete la aceasta prajitura, dar am ales sa fac reteta mamei unui coleg de servici de la care am mancat de curand si mi-a placut tare mult. Cu mici modificari la blat si o glazura aleasa de mine, a iesit o prajitura delicioasa.
Avem nevoie de:
Blat: 5 oua, 125 gr zahar pudra, 125 gr nuca macinata, 2 linguri faina, un plic praf de copt, un varf de sare
Crema: 200 gr unt nesarat, 150 gr zahar pudra, 2 galbenusuri, 2 lingurite nes
Glazura: 150 gr zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 lingura cappuccino, 2 linguri ulei, 3 linguri apa fierbinte 
Pentru ornat: 70 gr ciocolata alba 
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Galbenusurile le amestecam cu praful de copt si le turnam peste albusurile batute spuma. La final incorporam cu miscari usoare faina si nuca, folosind o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava potrivita ca marime, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca poi soatem blatul pe o plansa.
Crema: mixam bine untul cu zaharul. Adaugam pudra de nes si mixam in continuare cateva minute. Apoi adaugam cele 2 galbenusuri pe rand mixand pana la omegenizare.
Asezam cu o lingura crema peste blat si nivelam cu un cutit cu lama lata. Dam la frigider pana se intareste bine crema.
Glazura:  amestecam zaharul pudra cu cacaoa si cu praful de cappuccino apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura pana se topeste zaharul. 
Turnam glazura peste crema intarita si nivelam.
Razuim deasupra ciocolata alba.
Tinem prajitura in frigider pana sa intareste glazura apoi feliem cu un cutit trecut prin apa calda.

18 comentarii :

  1. Combinatia nuca-ness este un deliciu pentru mine. Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa cum spune si Rocsy,nuca & ness nu poate fii decat delicios! pup

    RăspundețiȘtergere
  3. O grozavenie de prajitura! Fur si eu o bucatica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare buna prajiturica asta, e una din preferatele mamei mele, mereu o facea de sarbatori :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E chiar buna Paula. Si mamei mele ii plac prajiturile cu cafea :)

      Ștergere
  5. Cat de bine arata,cat de buna o fi fost...............mmm.
    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu poate fi decat delicioasa!!! Cer o portie!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Am pregatit-o si eu! F. buna, multumesc!
    Doar ca mie nu mi-a iesit atat de inalta crema, ce dimensiuni are tava ta? Sau ai facut portie dubla de crema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut. Si nu, nu am facut portie dubla , la toate retetele mele cantitatile sunt exact cum le folosesc eu. Tava folosita cred ca e una de 35/24 cm. Mai am una putin mai mica, dar fac cand in una cand in cealalta pt ca diferenta nu e foarte mare intre ele.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...