In plin sezon al capsunilor e pacat sa nu facem deserturi cu aceste fructe minunate si aromate. Si daca vrem si ceva usor si racoros, acest tort este perfect. Va garantez ca se va manca rapid si cei din jur o sa mai ceara o portie :).
Avem nevoie de
aprox 600-700 gr capsuni
29 buc. piscoturi
1 plic praf de budinca de vanilie
1 plic praf de budinca de capsuni
900 ml lapte
4 linguri zahar
Sirop: 6 linguri sirop de zmeura + 250 ml apa
Ornat: 300 ml frisca lichida, 9 capsuni mari
Pregatim mai intai cele doua budinci. Pentru fiecare budinca in parte folosim 450 ml lapte si 2 linguri de zahar. Fierbem pe rand budincile in doua vase separate si lasam sa se raceasca usor.
Spalam bine fructele si la momentul folosirii le taiem in doua.
Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.
Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de zmeura, apoi trecem pe rand cate 2 piscoturi prin sirop si le asezam pe fundul tavii.
Peste primul strat de piscoturi punem jumatate din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam jumatati de capsuni, iar peste capsuni turnam jumatate din budinca de capsuni.
Urmeaza al doilea strat de piscoturi insiropate peste care urmeaza la fel: budinca de vanilie, capsuni si budinca de capsuni. Deasupra punem ultimul strat de piscoturi. Eu ultimul strat l-am pus invers.
Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider minim 3 ore. Eu am lasat pana a doua zi.
Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de zmeura, apoi trecem pe rand cate 2 piscoturi prin sirop si le asezam pe fundul tavii.
Peste primul strat de piscoturi punem jumatate din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam jumatati de capsuni, iar peste capsuni turnam jumatate din budinca de capsuni.
Urmeaza al doilea strat de piscoturi insiropate peste care urmeaza la fel: budinca de vanilie, capsuni si budinca de capsuni. Deasupra punem ultimul strat de piscoturi. Eu ultimul strat l-am pus invers.
Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider minim 3 ore. Eu am lasat pana a doua zi.
Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.
Frisca rece o mixam cu mixerul pana se intareste.
Ungem tortul de jur imprejur si deasupra cu frisca. Lasam cateva linguri pentru ornat.
Ornam cu moturi de frisca si cu jumatati de capsuni.
Frisca rece o mixam cu mixerul pana se intareste.
Ungem tortul de jur imprejur si deasupra cu frisca. Lasam cateva linguri pentru ornat.
Ornam cu moturi de frisca si cu jumatati de capsuni.
Un tort de vara usor si gustos pe care vi-l recomand cu drag.
Un tort racoritor din care ai mai manca o felie, si inca una, si inca una..Seara placuta Timea!
RăspundețiȘtergereCam asa a si fost Rocsi :)). Seara faina si tie.
ȘtergereFoarte frumos prezentat, iar de gust nu mai zic! Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, aprecierea dvs imi merge direct la suflet <3
ȘtergerePrezent... Doua felii si pentru mine, ca prea arata bine, iar daca are capsuni, ma sacrific chiar si pentru trei... Pupici !
RăspundețiȘtergereDaniela :)) Bine ai venit! Tai acum rapid 3 felii pt tine :)). Te pup
ȘtergereCa de fiecare data cand ma uit pe retetele postate de Dv. simt o bucurie de nedescris, nemaipunand la socoteala pofta pe care mi-o starniti cu pozele realizate pentru fiecare etapa de preparare a lor. Sunteti o scumpaaaaaaaaa !!! Va multumesc muuuuult de tot pentru reteta; abia astept s-o fac si eu !!! FELICITARI din toata inima !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru cuvintele frumoase. As vrea sa iti lasi si numele sa stiu la cine multumesc :).
ȘtergereArata foarte bine, prezentarea e super si sunt convinsa ca e foarte bun in combinatia asta de arome! Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Paula, e un desert racoros si aromat. Te pup
Ștergerereteta in format video http://youtu.be/oPjX88DqElw
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie tare racoritor!Arata grozav de bine!Pup!
RăspundețiȘtergereChiar asa e Licuta si ma bucur ca iti place. Te pup
ȘtergereSúper si la gust si prezentarea
RăspundețiȘtergere