Pranzul acesta l-am servit parintilor mei cand au fost in vizita la mine acum 3 saptamani :). Tare mult le-a placut si prezentarea si mancarea. Daca va place carnea de porc putin mai grasa varianta la cuptor e cea mai buna.
Intr-un bol amestecam uleiul de masline sarea si piperul si verdeturile tocate marunt.
Carnea o crestam din loc in loc la o distanta de aprox 2 cm. Ungem carnea pe toate partile cu sosul de verdeturi. Lasam carnea la rece aprox 30 de minute.
Scoatem din frigider carnea si in crapaturile unde am taiat asezam felii de usturoi.
Avem nevoie de:
o bucata intreaga de piept de porc - aprox 1 kg
4 linguri de masline
cimbru, maghiran, roinita
1 lingurita sare de mare
1/2 lingurita piper
1 capatana usturoi
Pentru garnitura:
125 gr orez basmati
2-3 l apa si un pic de sare pt fierberea orezului
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
Spalam bine carnea si o stergem cu un prosop de hartie.Intr-un bol amestecam uleiul de masline sarea si piperul si verdeturile tocate marunt.
Carnea o crestam din loc in loc la o distanta de aprox 2 cm. Ungem carnea pe toate partile cu sosul de verdeturi. Lasam carnea la rece aprox 30 de minute.
Scoatem din frigider carnea si in crapaturile unde am taiat asezam felii de usturoi.
Picuram putin ulei de masline intr-o tava si asezam pieptul de porc in ea. Acoperim cu folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 185-190 de grade timp de 30 de minute. Dupa 30 min indepartam folia de Al., cu o lingura stropim carnea cu uleiul din tava si mai lasam la cuptor aprox 20 minute.
Verificam carnea daca e facuta inainte de a o scoate din cuptor.
Verificam carnea daca e facuta inainte de a o scoate din cuptor.
Orezul il fierbem in apa cu sare si cand este fiert il strecuram.
Turnam orezul pe un platou si presaram deasupra sare, piper si patrunjel verde tocat.
Asezam carnea peste orez si servim cald.
Turnam orezul pe un platou si presaram deasupra sare, piper si patrunjel verde tocat.
Asezam carnea peste orez si servim cald.
Atat de apetisant..Mmmm...Seara frumoasa si pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Rocsy. La fel si tie.
Ștergereexact cum imi place mie friptura: foarte bine rumenita si cu multe ierburi ce ii confera o aroma placuta!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place. Eu ador ierburile aromate!
ȘtergereBun,foarte bun,bun rau,clar!:)
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina >:D<
Ștergere