Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

sâmbătă, 13 iulie 2013

Minitarta cu visine si caise

Vara e inca in toi, asa ca, in continuare trebuie sa ne bucuram de fructele de sezon si sa pregatim deserturi usoare.
Mie imi plac la nebunie atat visinele cat si caisele si le-am combinat pentru a face acest mic desert cat sa imi satisfac pofta de dulce. 
  Pentru o tarta mai mare, dublati  fara grija cantitatile.  Sunt convinsa ca o sa va placa si voua tarta mea. 
Avem nevoie de:
60 gr unt 
1 albus de ou
2 lingurite zahar brun 
un varf cutit sare
1/2 lingurita coaja de portocala sau lamaie
1 lingura suc de portocala/ lamaie
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
100-120 gr faina 
Umplutura:
200 gr piersici
1 lingura zahar brun 
1 lingurita amidon 
aprox 30 visine 
zahar pudra pentru pudrat 
Aluat:  frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam albusul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de 30 de minute.
Scoatem din frigider  si intindem o foaia putin mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa. 
Eu am folosit o tava dreptunghiulara din ceramica unsa cu putin unt. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele pe margini.
Umplutura: taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc. Lasam sa fiarba cateva minute  pana se topeste zaharul.
Adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam inapoi in vasul de pe foc amestecand pana se ingroasa.
Turnam compozitia peste aluat si nivelam.
Visinele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam peste jeleul de caise. Tragem marginile aluatului peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 30 min, pana se rumeneste deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra si servim.

7 comentarii :

  1. Eu azi fac cartofi frantuzesti. Reteta video http://youtu.be/BYj_nsJN3OQ

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna tarta cu visine. Eu am in tara un visin altoit, delicioase si nu sint prea acrute. Acum ca mi-ai facut pofta, vin la tine sa servesc o feliuta de tarta. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca in prajituri nu are importanta ca sunt acre. Eu te servesc cu drag din desertul meu >:D<

      Ștergere
  3. Foarte buna acesta tarta si are fructe ce imi plac mult. Sa ai un sfarsit de saptamana minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place Rocsi. O duminica frumoasa sa ai.

      Ștergere
  4. Cred ca este o combinatie delicioasa!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...