Vara e inca in toi, asa ca, in continuare trebuie sa ne bucuram de fructele de sezon si sa pregatim deserturi usoare.
Mie imi plac la nebunie atat visinele cat si caisele si le-am combinat pentru a face acest mic desert cat sa imi satisfac pofta de dulce.
Pentru o tarta mai mare, dublati fara grija cantitatile. Sunt convinsa ca o sa va placa si voua tarta mea.
Avem nevoie de:
60 gr unt
1 albus de ou
2 lingurite zahar brun
un varf cutit sare
1/2 lingurita coaja de portocala sau lamaie
1 lingura suc de portocala/ lamaie
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
100-120 gr faina
Umplutura:
200 gr piersici
1 lingura zahar brun
1 lingurita amidon
aprox 30 visine
zahar pudra pentru pudrat
Aluat: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam albusul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de 30 de minute.
Scoatem din frigider si intindem o foaia putin mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de 30 de minute.
Scoatem din frigider si intindem o foaia putin mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa.
Eu am folosit o tava dreptunghiulara din ceramica unsa cu putin unt. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele pe margini.
Umplutura: taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc. Lasam sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul.
Adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam inapoi in vasul de pe foc amestecand pana se ingroasa.
Turnam compozitia peste aluat si nivelam.
Visinele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam peste jeleul de caise. Tragem marginile aluatului peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 30 min, pana se rumeneste deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra si servim.
Eu azi fac cartofi frantuzesti. Reteta video http://youtu.be/BYj_nsJN3OQ
RăspundețiȘtergereBuna tarta cu visine. Eu am in tara un visin altoit, delicioase si nu sint prea acrute. Acum ca mi-ai facut pofta, vin la tine sa servesc o feliuta de tarta. Pupici !
RăspundețiȘtergereCred ca in prajituri nu are importanta ca sunt acre. Eu te servesc cu drag din desertul meu >:D<
ȘtergereFoarte buna acesta tarta si are fructe ce imi plac mult. Sa ai un sfarsit de saptamana minunat!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Rocsi. O duminica frumoasa sa ai.
ȘtergereCred ca este o combinatie delicioasa!
RăspundețiȘtergereDa Cristina e foarte gustoasa. Te pup
Ștergere