Nici pozele nu arata extraordinar pentru ca era cam seara cand le-am facut si nu ma ajuta aparatul. Si cand ma gandesc ca se intuneca tot mai devreme....o sa am foarte putin timp sa fac poze frumoase asa cum am norocul vara. Dar sa va zic totusi cate ceva si de reteta:
Pentru o tava de chec mica, avem nevoie de:
2 oua
100 gr zahar
150 gr faina
1 lingura cu varf cacao
125 ml lapte
100 ml ulei
1 lingurita praf de copt
un varf de sare
200 gr zmeura
Pentru uns tava: 1 lingura de unt si 1 lingura de zahar
Zahar pudra pentru pudrat
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Luam o tava mica de chec si o ungem cu unt si o tapetam cu putin zahar.
Turnam jumatate din compozitie in tava si punem jumatate din cantitatea de zmeura, apoi punem restul de compozitie peste care vine restul de zmeura.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.
Feliem si servim!
Un chec asa cum imi place mie!
RăspundețiȘtergereMa gandeam eu ca e pe placul tau :). Te pup
ȘtergereSi mie imi place foarte mult.
RăspundețiȘtergereFoarte bun, imi place!
RăspundețiȘtergeremerge oricand :)
RăspundețiȘtergerepufos si delicios
RăspundețiȘtergeresi eu ma plang de aceeasi problema...cu lipsa luminii mai mult timp!
RăspundețiȘtergerechecul arata foarte bine!
O bunatate de chec.Si este si foarte frumos!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos si ma bucur ca va place >:D<
RăspundețiȘtergere