Avem nevoie de:
aprox 1 kg coaste de porc
Pentru marinat:
200 ml bere
5 linguri ulei de masline
o ceapa rosie
4 catei de usturoi
1 lingurita sare de mare
putin piper macinat
1/2 lingurita boabe de piper
1 lingurita boabe de coriandru
o lingura sos de soia
1 lingurita pudra de ghimbir
cimbru
Sosul dulce-picant:
o lingura ulei
o lingura sos chili mediu picant
o lingura cu varf miere de salcam
2 lingurite seminte de susan
Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru marinat, ceapa, usturoiul si cimbrul tocandu-le mai intai marunt.
Punem coastele intr-o punga de friptura peste carne turnam amestecul de mai sus si inchidem punga la gura. Asezam punga intr-o tava si lasam la rece 3-4 ore sau chiar si peste noapte. Eu le-am lasat cam 4 ore.
Scoatem tava din frigider, cu o furculita sau cu ceva ascutit intepam punga deasupra din loc in loc si dam tava la cuptor la 190 de grade timp de 45 de minute.
Scoatem din cuptor si indepartam cu grija punga sa nu ne ardem de la aburii fierbinti.
Intr-un bol amestecam ingredientele pt sos si cu jumatate din cantitate ungem prima parte a coastelor si presaram seminte de susan. Dam la cuptor 15 minute, apoi scoatem din cuptor, intoarcem carnea de pe o parte pe alta si ungem si cealalta parte cu sosul dulce peste care presaram seminte de susan. Si dam iar 15 minute la cuptor.
Scoatem din cuptor, portionam si servim cu piure de cartofi peste care punem sosul demential lasat de la carne.
Pofta buna sa veti si va urez o duminica minunata!
Astept pareri daca incercati si voi aceasta reteta delicioasa :) .
Piureul ti-l las tie, dar la coastele alea, precum evantaiul, nu rezist... Delicioasa papita ! Pupici !
RăspundețiȘtergereDaniela, chiar delicioase coastele astea. Te pup si eu
Ștergere`ai de capu` meu... mor de pofta!!!!!
RăspundețiȘtergereSimo , ma bucur ca iti plac :)
ȘtergereYummy! Mancare adevarata!
RăspundețiȘtergereBine zici Meri :)))
Ștergere