Imi plac mult de tot prajiturile cu citrice si daca acum cateva zile am facut una cu lamaie si afine, aceasta am facut-o cu portocale si ciocolata. E facuta tot la Multicooker insa se poate face foarte bine si in cuptor.
E deliciosa, aromata, cu o textura pufoasa si placuta.
Ungem vasul cu unt si turnam compozitia in ea niveland frumos cu spatula. (pentru cuptor puteti folosi o tava de 24 de cm) . Deasupra punem de jur imprejur cateva puncte de ciocolata (fulgi sau bucati de ciocolata).
E deliciosa, aromata, cu o textura pufoasa si placuta.
Avem nevoie de:
200 gr unt
170 gr zahar
2 oua
210 gr faina
1 lingurita praf de copt
sucul de la o portocala
coaja de la o portocala
3 lingurite portocale confiate + 2 lingurite
o mana buline de ciocolata ( sau fulgi de ciocolata) + cateva pentru pus deasupra
1 lingura unt pentru uns tava/vasul
1 lingura unt pentru uns tava/vasul
zahar pudra pentru pudrat
Untul la temperatura camerei il mixam pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand cate un ou mixand dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt o punem treptat si mixam cu mixerul pe treapta cea mai mica. Adaugam coaja si sucul de la o portocala si mixam. Punem apoi un plic de zahar vanilat, 2 lingurite portocala confiata si cateva bucatele de bilute de ciocolata (unele le-am rupt in doua altele le-am lasat asa intregi.Ungem vasul cu unt si turnam compozitia in ea niveland frumos cu spatula. (pentru cuptor puteti folosi o tava de 24 de cm) . Deasupra punem de jur imprejur cateva puncte de ciocolata (fulgi sau bucati de ciocolata).
Inchidem capacul si selectam functia "bake", setam temperatura la 150 grade si timpul de coacere 50 de min si apasam butonul start.
Daca folosim cuptorul, punem la 175 de minute timp de aprox 30 min.
Cand s-a gatat programul am deconectat aparatul de la priza si am lasat prajitura sa se raceasca putin dupa care am scos-o pe un platou si am pudrat cu putina zahar pudra.
Daca folosim cuptorul, punem la 175 de minute timp de aprox 30 min.
Cand s-a gatat programul am deconectat aparatul de la priza si am lasat prajitura sa se raceasca putin dupa care am scos-o pe un platou si am pudrat cu putina zahar pudra.
Feliem si servim! Prajitura e excelenta, pufoasa si cu un gust puternic de portocala.
arata yammy!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereCe mult imi plac prezentarile tale, Timi, cred ca ti-am mai spus!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Meri draga . Te pup
Ștergerece aparat folosesti???
ȘtergereMulticooker
Ștergere