Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

luni, 17 februarie 2014

Spirale cu ciocolata

Mici, dragalase, ciocolatoase si aromate. Asa as descrie aceste spirale care fara nici un dubiu trebuie sa le savurati cu cana de cafea sau cappuccino :). Bine, daca vreti voi cu ceai nu ma supar, dar eu tot la cafea raman.
Avem nevoie de:
400 gr faina alba
100 gr faina neagra
3 linguri zahar
1 lingurita drojdie
200 - 220 ml lapte caldut
2 oua
2 linguri unt
3 linguri ulei
coaja rasa de la o portocala
sucul stors de la o portocala
un varf de sare
Umplutura: 
10-12 linguri nutella
Glazura:
4-6 lingurite zahar pudra 
1-2 linguri suc de portocala
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale, sucul de portocala si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.
Aluatul dospit il impartim in doua si pe rand intindem cate o foaie pe masa de lucru tapetata cu faina. Ungem pe rand fiecare foaie cu cate 5-6 linguri de ciocolata si rulam.
Cu un cutit cu lama subtire si taioasa, taiem felii de aprox 2 cm grosime pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Mai lasam la dospit 10-20 de minute apoi dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 18-20 min.
O sa trebuiasca sa repetati procedeiul de 2 ori pt ca nu incap toate intr-o singura tava.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit putin, asezam spiralele pe prosop de hartie si ungem cu glazura de portocala pe care o obtinem amestecand zaharul pudra cu sucul de portocala.
Servim dupa ce s-a intarit glazura de portocala.
 Va las si voua o farfurie cu spirale sa le savurati cu ce va place voua. Eu mi-am pregatit o cana de cappucino spumos :)

12 comentarii :

  1. Buna dimineata , Timea ! Iar imi dai de lucru in bucatarie . Spiralele tale arata ,, bestial '' . Cum reusesti sa pui in practica atatea retete si mai ales ... de unde le stii ? Iti sugerez sa participi la un concurs de gatit . Sunt sigura ca vei fi castigatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti plac. De obicei gatesc doar in weekend pt ca nu am timp in cursul saptamanii. Iar retetele daca te uiti sunt derivatii unele de la altele O data ce incepi sa faci ceva iti vin mereu alte si alte idei, mai ales daca iti place. De ex am folosit glazura asta la un chec apoi la fursecuri si au ajuns si pe spirale. Totul e sa combini gusturile care iti plac >:D< Si am si ceva in sange, am acasa nu unul ci doua persoane pasionate de gatit. Te pup

      Ștergere
  2. Yummy, cat de bine arata!! Servesc cateva la cafea ca mi-au facut o pofta teribila :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula imi pare rau ca nu te pot servi in realitate. Ai grija de tine. Te pup!

      Ștergere
  3. Ce prezentare frumoasa si ce bune cred ca sunt!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt asa bune ca nu are cum sa nu iti placa. Daca mai bei si o cana de ceva cald langa ele sunt perfecte. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Perfecte dimineata la cafea, imi plac mult daca sunt cu nutella :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...