Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

sâmbătă, 15 februarie 2014

Tarta cu ceapa

 Daca va place ceapa o sa va placa si placinta/ tarta aceasta. Fiindca am facut-o rotunda am sa ii zic si eu tarta asa cum a facut si Ancuta, de la care m-am inspirat pentru umplutura de ceapa. Tare mult mi-a placut de cand am vazut-o la ea si daca tot am fost pornita in ultimul timp pe astfel de placinte sarate am zis ca trebuie sa incerc neaparat si reteta ei. 
Va garantez ca e delicioasa si pefecta pentru un pranz sau cina intr-o zi frumoasa de sambata :)
Avem nevoie de:
Aluat: 
250 g faina
(eu am pus si un pic de faina neagra in combinatie cu cea alba, aprox 70 gr)
1 lingurita drojdie uscata 
1 lingurita rasa zahar
170 ml apa calduta
1 lingurita rasa sare
1 lingura ulei de masline 
Umplutura:
500 g ceapa ( aprox 7 cepe potrivite ca marime)
50 g unt
1 lingura faina
2 oua
100 ml smantana pentru frisca (neindulcita)
sare si piper
100 g carnati afumati 
chimen
Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.
Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre final adaugam uleiul. Terminam de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.
In acest timp ne ocupam de umplutura. Curatam si spalam ceapa si o tocam marunt. Calim ceapa intr-o tigaie in care am topit untul, pana devine sticloasa. Oprim focul si adaugam lingura de faina si amestecam. Lasam deoparte la racit.
Dupa ce s-a racit adaugam smantana pentru frisca si ouale batute. Condimenta cu sare si piper si amestecam.
Tapetam masa de lucru cu faina si intindem aluatul sub forma rotunda. Cercul trebuie sa fie putin mai are decat tava. Asezam aluatul in tava unsa cu unt  turnam umplutura si nivelam. Carnatul il taiem bucatele si il punem peste umplutura apoi presaram chimen si tragem marginile de aluat peste umplutura.
Dam tava la cuptorul preincazlit la 175-180 de grade, timp de 30-40 de minute, pana cand marginile se rumenesc frumos.
Scoatem din cuptor, feliem si servim. 
E la fel de buna si calda si rece. 

11 comentarii :

  1. Ce faina a iesit... si ce pofta mi-ai facut. Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoasa e! Imi plac mult si tartele sarate! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Corina. Asa si mie:) si sarate si dulci, tarte sa fie :))

      Ștergere
  3. Tare mult imi place tarta ta cu ceapa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi si imaginez ce dulceata a lasat ceapa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna! Multumesc pt reteta, e ffff buna!!!! Am facut-o de trei ori pana acum, si in acest moment am pus ceapa la calit sa o fac din nou...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca va iti place reteta si cu drag te astept sa incerci si celelalte placinte sarate :)

      Ștergere
    2. Ma bucur tare mult ca va iti place reteta si cu drag te astept sa incerci si celelalte placinte sarate :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...