Un tort facut cadou de curand unui baietel care iubeste ciocolata. Am combinat ciocolatosul tort cu un pic de visine si a iesit o bunatate de tort, chiar daca cei mici prefera doar ciocolata simpla cand vine vorba de dulciuri :)
Avem nevoie de:
Blat:
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: zaharul, galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula. Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 35 minute. Verificam cu o scobitoare daca e blatul copt.
Crema: amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam crema la frigider 1-2 ore pana se intareste. O scoatem din frigider si o mixam cu mixerul pana devine pufoasa.
Separat mixam intr-un bol frisca pana se intareste, apoi adaugam treptat din crema de ciocolata pana o incorporam toata.
Visinele fara samburi le taiem in bucati si le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul desfacut in putina apa (aprox o lingura) si lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand.
Avem nevoie de:
Blat:
- 5 oua
- 8 linguri zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 11 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- un varf de sare
- 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl)
- 200 gr ciocolata neagra min 50% cacao
- 6 linguri zahar
- 300 ml frisca luchida indulcita (Meggle)
Umplutura de visine:
- 300 gr visine
- 2.5 linguri zahar
- 1 lingurita cu varf amidon
Glazura:
- 120 gr ciocolata cu lapte
- 4 linguri frisca lichida indulcita
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: zaharul, galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula. Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 35 minute. Verificam cu o scobitoare daca e blatul copt.
Crema: amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam crema la frigider 1-2 ore pana se intareste. O scoatem din frigider si o mixam cu mixerul pana devine pufoasa.
Separat mixam intr-un bol frisca pana se intareste, apoi adaugam treptat din crema de ciocolata pana o incorporam toata.
Asamblare:
- blatul racit il taiem in doua
- asezam prima foaie de blat pe un platou si insiropam cu siropul de fructe
- dupa ce s-a tras putin siropul in blat, ungem blatul cu jeleul de fructe racit
- peste jeleu urmeaza un strat generos de crema (aprox trei sferturi)
- asezam cea de a doua foaie de blat pe care il insiropam cu restul de sirop
- ungem de jur imprejur tortul cu crema
Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas pe baie de aburi. Turnam glazura peste tort lasand sa curga si pe margini si dam la frigider pana se intareste glazura.
Scoatem tortul din frigider si il ornam cu crema ramasa.
Punem deasupra bombonele colorate, ciocolata etc.
Al meu a fost dedicat unui copilas si am incercat sa il fac putin mai vesel.
Pastram tortul la frigider pana la servire. E bine sa stea minim 2-3 ore la frigider inainte de servire sau chiar peste noapte.
Foarte frumos decorat! :) Cu siguranta si delicios... :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos. A fost delicios :)
ȘtergereIarasi ai venit cu un tort frumos. Bravo!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Rocsi draga.
ȘtergereAnnyira szép lett ez a torta!
RăspundețiȘtergereKoszi szepen Gerdi.
ȘtergereMmm, ce bunătate de tort! Și ce frumos l-ai ornat! Ce de rețete faine ai!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Gabriela!
Ștergere