Acesti biscuiti au putine ingrediente in compozitie si sunt la indemana oricui, ca sa nu mai zic ca toate sunt si ieftine, motiv pentru care i-am si numit economici. Glazura de deasupra nici macar nu e necesara, eventual doar asa, ca sa arate mai bine, dar sunt buni si doar cu un strat de gem.
Avem nevoie de:
- 4 linguri untura de porc
- 100 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 ml lapte
- 500 gr faina
- 1 plic praf de copt
- un varf de cutit sare
- 1 borcan gem de capsuni ( sau orice alt gem care sa nu fie foarte moale)
- Intr-un bol amestecam cu un tel untura, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare.
- Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.
- Cand compozitia se ingroasa, rasturnam pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina.
- Lasam bila de aluat 10-20 de minute pe masa de lucru apoi o impartimin doua si pe rand intindem cu sucitorul foi din care decupam cercuri de aprox 5 cm.
- Asezam cercurile decupate intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dam tava la cuptor la 170 de grade timp de 10-12 minute.
- Cred ca au iesit cam 50 de cercuri
- Le scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit impreunam tot cate doi biscuiti punend un strat de gem intre ei, adica facem sandvisuri din biscuiti :)
- Eu am topit putina ciocolata cu lapte si peste cativa biscuiti am trasat dungulite de ciocolata.
- Biscuitii nu sunt buni de mancat atunci imediat pentru ca sunt un pic crocanti, ideal e sa ii tinem in cutii metalice si peste cateva ore sau mai bine zis a doua zi sunt perfecti. In general biscuitii de casa de acest gen sunt mai buni a doua zi.
as putea inlocui untura cu margarină?
RăspundețiȘtergerePreferabil unt, dar si cu margarina e ok, desi ideea e de a face cu untura. Gasesti la mine alte retete cu unt/margarina daca doresti . Vezi la biscuiti si fursecuri
ȘtergereTare frumusei sunt, as servi si eu un biscuite alaturi de o cana de cafea. Pup!
RăspundețiȘtergerecu drag i-as imparti cu tine la o cafea dimineata :)
ȘtergereSuperb arata!
RăspundețiȘtergereCred ca-s buni tare!
Multumesc Gabi :-*
ȘtergereCe frumusei sunt! Si cred ca sunt si gustosi!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina >:D<
Ștergere