Avem nevoie de:
- Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- Crema:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2-3 linguri de zahar
- 100 gr ciocolata Milka cu stafide si alune
- 100 gr ciocolata simpla 40% cacao
- Glazura:
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 1 lingura unt
- 2 linguri lapte
- Pregatim mai intai crema:
- Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc si amestecam din cand in cand in vas pana fierbe.
- Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele, amestecand pana se topeste ciocolata. Lasam 10-15 minute sa ajunga la temp. camerei, apoi tinem vasul la frigider pana pregatim blatul pentru rulada.
- Blat:
- Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata.
- Adaugam galbenusurile mixand in continuare iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si facand miscari rotative usoare pentru a nu se lasa spuma.
- Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 min.
- Scoatem din cuptor si asezam rulada (cu hartie cu tot) intr-un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca.
- Dupa ce s-a racit desfacem rulada din prosop si indepartam foaia de copt.
- Scoatem crema din frigider si o mixam pana devine spumoasa.
- Intindem crema pe toata suprafata blatului apoi rulam.
- Rulada o pastram in prosopul umed la frigider timp de aprox 30 de minute.
- Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu untul si laptele pe baie de aburi.
- Ungem cu glazura rulada si nivelam.
- Dam din noua la rece minim o ora inainte de a felia si a servi.
Mmmm...:x
RăspundețiȘtergereRocsi :-*
ȘtergereFoarte Apetisanta!!
RăspundețiȘtergeremultumesc Andreea.
Ștergere