Categoric sunt un fan declarat al tartelor si am o placere deosebita si in a le face si in a le manca :).
Mi-am pus si provizii pentru iarna, sa ma rasfat si sa va rasfat si atunci cu cate o tarta delicioasa.
Dar pana atunci sa savuram aceasta tarta cu fructe de sezon...
Avem nevoie de:
- 130 gr margarina Rama sau unt nesarat la temperatura camerei
- 3 linguri zahar
- 250 gr faina plus ce avem nevoie pentru intins
- 1/2 lingurita bicarbonat stins cu o lingurita zeama de lamaie
- un varf de sare
- 1 ou
- 2 linguri apa rece
Pentru umplutura:
- 300 gr capsuni
- 100 gr zmeura
- 100 gr strugurei rosii
- 4 linguri sirop de afine (puteti inlocui cu orice alt sirop sau cu nimic :))
- 5 linguri zahar
- 3 lingurite amidon
Altele: unt si faina pt uns tava, zahar pudra pentru pudrat
Pregatim aluatul in felul urmator: intr-un bol frecam bine margarina/untul cu zaharul, adaugam bicarbonatul stins cu lamaie, varful de sare, oul si cele 2 linguri de apa. Adaugam treptat faina pana putem amesteca cu lingura de lemn apoi turnam compozitia pe o plansa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Dupa o ora impartim aluatul in doua parti, una usor mai mare decat cealalta.
Partea mai mare o intindem si o asezam in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
Impungem aluatul cu furculita apoi dam la cuptor la foc mic timp de 10 minute.
Pregatim umplutura: fructele si sucul de afine le amestecam cu zaharul si le punem pe foc.
Luam 3 linguri din suc si il amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba turnam si amidonul peste fructe si lasam sa fiarba pana se ingroasa usor.
Scoatem tava din cuptor si turnam jeleul de fructe peste aluat.
Din restul de aluat decupam forme, in cazul meu floricele, si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste aluatul de deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa sa raceasca.
Apoi pudram si servim!
Un desert delicios sau un mic dejun perfect langa o cana de cafea!
Mi-am pus si provizii pentru iarna, sa ma rasfat si sa va rasfat si atunci cu cate o tarta delicioasa.
Dar pana atunci sa savuram aceasta tarta cu fructe de sezon...
Avem nevoie de:
- 130 gr margarina Rama sau unt nesarat la temperatura camerei
- 3 linguri zahar
- 250 gr faina plus ce avem nevoie pentru intins
- 1/2 lingurita bicarbonat stins cu o lingurita zeama de lamaie
- un varf de sare
- 1 ou
- 2 linguri apa rece
Pentru umplutura:
- 300 gr capsuni
- 100 gr zmeura
- 100 gr strugurei rosii
- 4 linguri sirop de afine (puteti inlocui cu orice alt sirop sau cu nimic :))
- 5 linguri zahar
- 3 lingurite amidon
Altele: unt si faina pt uns tava, zahar pudra pentru pudrat
Pregatim aluatul in felul urmator: intr-un bol frecam bine margarina/untul cu zaharul, adaugam bicarbonatul stins cu lamaie, varful de sare, oul si cele 2 linguri de apa. Adaugam treptat faina pana putem amesteca cu lingura de lemn apoi turnam compozitia pe o plansa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Dupa o ora impartim aluatul in doua parti, una usor mai mare decat cealalta.
Partea mai mare o intindem si o asezam in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
Impungem aluatul cu furculita apoi dam la cuptor la foc mic timp de 10 minute.
Pregatim umplutura: fructele si sucul de afine le amestecam cu zaharul si le punem pe foc.
Luam 3 linguri din suc si il amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba turnam si amidonul peste fructe si lasam sa fiarba pana se ingroasa usor.
Scoatem tava din cuptor si turnam jeleul de fructe peste aluat.
Din restul de aluat decupam forme, in cazul meu floricele, si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste aluatul de deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa sa raceasca.
Apoi pudram si servim!
Un desert delicios sau un mic dejun perfect langa o cana de cafea!
Sunt prima,sunt prima??? Va rog o portie! :) Felicitari,arata f.f. yuuumy
RăspundețiȘtergereCe frumuseti ies din mamutele tale!:)
RăspundețiȘtergereExcelent!
Bubu draga, ma bucur ca esti prima si primesti cea mai mare felie :)).
RăspundețiȘtergereSi al doilea ce primeste?! Tot una mare? Sper ca da... ca tare pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergerePupici
Adina - multumesc frumos. Cred ca pentru ca imi plac asa mult tartele :). pup
RăspundețiȘtergereSimona--pentru tine fac una intreaga daca ajungi la Sibiu si tu cu fetele :))
RăspundețiȘtergereTi-a iesit foarte bine, de gustoasa nu ma indoiesc! Pup
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac tartele, sunt rapide si tare delicioase. Pup!
RăspundețiȘtergereVreau si eu sa maninc, cu conditia sa faci tu o tarta gustoasa, ca eu n-am curaj sa deschid cuptorul... Cu alte cuvinte, plec cu un sfert de tarta de la tine... Pupici !
RăspundețiȘtergereTare bine aratã, si gustul e minunat:)
RăspundețiȘtergerePoliana - ma bucur ca ai incredere ca e buna :). pup
RăspundețiȘtergereSara&Miki - asa e, doar ca pe cat de rapid se fac atat de rapid se si mananca
Daniela - de acord, pe la 10-11 se racoreste si la mine in casa cu geamurile larg deschise :))
Ramona - multumesc frumos.
Ca sa nu spui ca sunt fata rea,iti las tie cafeaua si eu servesc tarta.Ce spui?
RăspundețiȘtergerePupicei multi!
Tare bine arata. Sa inteleg ca pe la tine e racoare de ai folosit cuptorul? :)) Pup.
RăspundețiȘtergereDia - esti o draguta :)) dar o felie de tarta normal ca iti dau si fara cafea. pup
RăspundețiȘtergereBrandusa - e facuta in weekend dimineata pe racoare :). pup
ce frumos arata! daca s-ar putea, as manca numai prajituri si inghetata:))))
RăspundețiȘtergereAdnia - am facut si eu cura de inghetata si culmea nu m-am ingrasat atunci..ma ingras cand nu mananc mai nimic :))
RăspundețiȘtergereCate fructeeee!Minunata tarta ta!
RăspundețiȘtergereMoama, Timea ma fac ca nu vad comentariu dinaintea astuia ;)) Nici mie nu mi-e frica de cuptor, da de cantar, cam da! Tare fain arata! pupici
RăspundețiȘtergereTeo - Multumesc frumos.
RăspundețiȘtergereAnto - la cum areti tu eu nu mi-as face probleme :)). Iar o felie de tarta la cafea nu strica . pup
RăspundețiȘtergereTarta adevarata, sa te faca sa mori de pofte
RăspundețiȘtergereImi palc formele care le-ai facut deasupra tartei. Am sa incerc si eu o tarta cu mere.
RăspundețiȘtergereFrumoasa prezentarea.
Arata senzational tarta ta:)!!!!Felicitari!
RăspundețiȘtergereOltean si eu salivezi de cate ori vad o tarta ce imi trage cu ochiul.
RăspundețiȘtergereCarol - multumesc frumos. Merge cu orice fructe.
Maria - multumesc frumos.