Prea multe nu pot sa va spun despre acesti ardei, decat ca sunt deliciosi si facuti dupa reteta proprie. Fie doriti o mancare usoara cu legume, fie postiti, va garantez ca nu o sa va para rau ca ati incercat acest fel de mancare. Asadar " gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro"
Punem pe foc wok-ul cu putin ulei.
Tocam marunt ceapa, gogosarul si ardeiul si punem la calit. Apoi adaugam pe rand amestecand dupa fiecare si lasand sa se caleasca usor: vanata taiata cubulete mici, prazul taiat rondele, dovlecelul taiat cubulete mici si rosia decojita taiata marunt.
La final adaugam orezul scurs de apa, sarea, piperul si curry si lasam la calit inca aprox 5 minute amestecand din cand in cand
Cei 8 ardei ii spalam, le taiem partea de sus si cu o lingurita scoatem cotorul cu seminte.
Umplem fiecare ardei cu compozitia de mai sus si ii asezam intr-un vas termorezistent ( vas cu capac).
Avem nevoie de:
- 8 ardei pt umplut
- 1 vanata potrivita
- 1 dovlecel mic
- 2 cepe mici
- 1 gogosar rosu
- 1 ardei verde
- 1 rosie
- 1/2 praz
- 100 gr orez
- 1 lingurita sare de mare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita curry
- ulei
Spalam si curatam (dupa caz) legumele. Orezul spalat il lasam in apa calda.Punem pe foc wok-ul cu putin ulei.
Tocam marunt ceapa, gogosarul si ardeiul si punem la calit. Apoi adaugam pe rand amestecand dupa fiecare si lasand sa se caleasca usor: vanata taiata cubulete mici, prazul taiat rondele, dovlecelul taiat cubulete mici si rosia decojita taiata marunt.
La final adaugam orezul scurs de apa, sarea, piperul si curry si lasam la calit inca aprox 5 minute amestecand din cand in cand
Cei 8 ardei ii spalam, le taiem partea de sus si cu o lingurita scoatem cotorul cu seminte.
Umplem fiecare ardei cu compozitia de mai sus si ii asezam intr-un vas termorezistent ( vas cu capac).
O portie si ptr mine, te rog! :)
RăspundețiȘtergereDeliciosi!!
Simona - cu mult drag. Te pup
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata! Fur si eu unul ;) Pupici
RăspundețiȘtergerePaula - serveste draga mea. Te pup
RăspundețiȘtergereSi eu vreau unul!
RăspundețiȘtergereBafta la concurs!
Pupici!
Cu drag! Multumesc frumos
ȘtergereCe apetisanți ardeii tăi, cred că-s foarte gustoși chiar fără smântănă... Succes la concurs!
RăspundețiȘtergereSunt buni oricum. Cred ca in curand mai fac o portie :). Multumesc,te pup
ȘtergereFoarte apetisant,
RăspundețiȘtergereO combinatie reushita, shi eu fac acest fel de ardei umpluti cu vegetale si sunt deliciosi, nu am pus niciodata vanata si nici praz, dar apreciez ideia ta.
Mult succes la concurs.
Stefania
Stefania sunt foarte buni cu vinete si praz. Multumesc frumos.
Ștergereyou're welcome!
RăspundețiȘtergereasta o sa gatesc acum...e si bost si merg
RăspundețiȘtergereElla ma bucur ca iti plac >:D<
ȘtergereVoi face si eu reteta de Craciun!!! Sunt plecata din Tara si nu prea stiu ce sa gatesc:)
RăspundețiȘtergere