E una din prajiturile mele preferate pentru ca ador mai ales crema acesata fina de vanilie. E prima data cand fac aceste coji pentru choux a la creme si sunt destul de multumita de rezultat. Data viitoare o sa le fac insa mai frumoase :)). Pana atunci vi le ofer pe acestea, macar asa pe cale virtuala.
Avem nevoie de:
Pentru coji:
200 ml apa
150 ml ulei
5 linguri faina
un varf cutit sare
3 oua
Crema:
2 cani cu lapte
5 galbenusuri
2 linguri amidon
2 linguri faina
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
2-3 lingurite esenta de vanilie
- Frisca: 300 ml
- Zahar pudra pentru pudrat
Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine.
Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pe o foaie de copt asezata in tava.
Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 30 minute.
Crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.
Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie si lasam la racit!
Avem nevoie de:
Pentru coji:
200 ml apa
150 ml ulei
5 linguri faina
un varf cutit sare
3 oua
Crema:
2 cani cu lapte
5 galbenusuri
2 linguri amidon
2 linguri faina
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
2-3 lingurite esenta de vanilie
- Frisca: 300 ml
- Zahar pudra pentru pudrat
Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine.
Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pe o foaie de copt asezata in tava.
Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 30 minute.
Crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.
Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie si lasam la racit!
Frisca o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.
Taiem cojile in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.
Pudram deasupra cu zahar pudra.
Taiem cojile in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.
Pudram deasupra cu zahar pudra.
Astea sunt pentru voi toti care ma vizitati :)
LIKE !
RăspundețiȘtergereSunt foarte frumusele si delicate!
RăspundețiȘtergereMultumesc Micky.
ȘtergereImi plac la nebunie!!!Pupici!!
RăspundețiȘtergereNiste prajiturele atat de bune, delicioase, ce se topesc in gura!
RăspundețiȘtergereNici eu nu puteam sa le descriu mai bine Rocsi :)). Pup
ȘtergereFoarte frumoase ti-au iesit si stiu ca sunt tare delicioase!!!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta, pup si eu.
ȘtergereEnnél szebbekre? Nekem így is nagyon tetszenek!
RăspundețiȘtergereHat kivanok szebeket is mert most csinaltam eloszor :))
ȘtergereȘi mie îmi plac tare mult choux-urile! Ale tale arată minunat!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina, ma bucur ca iti plac.
Ștergerefoarte frumoase si deosebite!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Adnia!
ȘtergereBunaciunile astea le am si eu pe lista de multttt timp!! Dar pana atunci.. ma servesc de la tine!! Pup
RăspundețiȘtergerePai Simo trebuie sa le faci ca sunt tare bune :)). Eu sunt in stare sa le mananc toate singura asa mult imi plac . Pup
ȘtergereMie tare mult imi plac.Pupici!
RăspundețiȘtergereDiaMar te pup si eu si ma bucur ca iti plac.
ȘtergereCate bucati ies din cantitatile acestea?
RăspundețiȘtergere