Cu afumatura si facuta in vasul meu de lut a iesit o minune de mancare sau vorba tatalui meu 'o splendoare' :))
Avem nevoie de:
- 1 varza (aprox 1 kg)
- 600 gr costita afumata
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mare sau doi mai mici
- sare mare
- piper
- marar uscat
- cimbru uscat
- 300 ml suc de rosii
- 50 ml ulei
Taiem varza marunt si o lasam sa stea cu sare cel putin o ora (varza asta de iarna e foarte tare si e bine sa stea un pic in sare). Dam morcovul curatat si spalat prin razatoarea mica, iar ceapa o tocam marunt. Feliem costita.
Punem uleiul pe fundul vasului si asezam 4-5 felii de costita afumata. Varza o stoarcem bine de apa sarata si punem un start peste carne. Peste varza punem jumatate din cantitatea de morcov si ceapa si presaram piper, marar si cimbru. Apoi punem din nou cateva felii de carne, varza, morcov si ceapa si condimentam. Deasupra punem restul feliilor de carne.
Acoperim vasul si il punem in cuptor si pornim cuptorul la 190 de grade.
Lasam aproximativ o ora apoi scoatem si turnam sucul de rosii si mai dam la cuptor o ora.
Servim cald cu smantana!
Mmm, ce bună trebuie să fie...! Acum două zile am făcut (din nou!) rețeta ta cu ”varză a la tata”, îmi place la nebunie! Te pup fată harnică.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Sanda. Ma bucur ca iti place reteta tatalui meu. Pup
ȘtergereO bunatate de mancare!! Pacat ca eu inca nu am vas roman, urmeaza sa fac si pasul asta...dar nu stiu unde sa-l mai depozitez :)
RăspundețiȘtergereAsa am zis si eu ca nu mai am unde le pune, dar vara trecuta tot mi-am luat :))
ȘtergereO mancare delicioasa! Si o prezentare frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Micky >:D<
ȘtergereO mare bunatate..Oricum mie imi place mult varza ...
RăspundețiȘtergereSi mie Rocsy >:D< , te pup
ȘtergereYummmy!! Arata foarte bine! Trebuie neaparat sa incerc reteta :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Mirela!
Ștergere