Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am mai avut timp sa cumpar altele. Si cum aveam deja aluatul pregatit am preparat o tarta cu ce am gasit prin frigider: ananas si zmeura. In final a iesit o tarta super delicioasa. Dar promit ca o sa fac in curand si un desert cu capsuni :).
Reteta mea e dietetica pt ca am in casa om la regim pt cateva luni (fara galbenus de ou, fara grasime, etc.), dar voi puteti folosi unt si ou intreg si iaurt gras :).
Reteta mea e dietetica pt ca am in casa om la regim pt cateva luni (fara galbenus de ou, fara grasime, etc.), dar voi puteti folosi unt si ou intreg si iaurt gras :).
Avem nevoie de:
100 gr margarina Rama
1 lingura iaurt degresat
1 albus de ou
1 lingura zahar brun
coaja de la 1/2 portocala
2 linguri zeama de portocala
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
200-220 gr faina
100 gr margarina Rama
1 lingura iaurt degresat
1 albus de ou
1 lingura zahar brun
coaja de la 1/2 portocala
2 linguri zeama de portocala
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
200-220 gr faina
Umplutura
un plic praf de budinca de vanilie
450 ml lapte 1.5% grasime
2 linguri zahar brun
1/2 ananas mare sau un ananas mai mic
1/2 ananas mare sau un ananas mai mic
Jeleu de zmeura:
aprox 100 gr zmeura congelata
3 lingurite zahar
2 lingurite amidon
Intr-un bol amestecam margarina, iaurtul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150 gr). Turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si incorporam restul de faina. Punem aluatul rezultat in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu sucitorul , sub forma rotunda. Asezam foaia intinsa intr-o tava rotunda tapetata cu faina (daca folositi tava de ceramica nu necesita ungere).
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu sucitorul , sub forma rotunda. Asezam foaia intinsa intr-o tava rotunda tapetata cu faina (daca folositi tava de ceramica nu necesita ungere).
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 minute pana se rumeneste putin deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi scoatem crusta pe un platou.
Pregatim budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj si lasam cateva minute sa se raceasca cat sa nu fie fierbinte.
Turnam budinca in crusta si nivelam.
Ananasul curatat si taiat bucatele il asezam de jur imprejur peste budinca.
Pregatim jeleul de zmeura:
Punem zmeura in blender pt cateva secunde.Strecuram apoi ca sa avem o pasta mai fina fara samburi. Amestecam cu zaharul si punem pe foc. Luam din sosul de zmeura 2-3 lingurite cat timp e inca rece si amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam cateva minute sa se raceasca putin.
Turnam jeleul intr-o punguta pe care o gaurim la un capat si picuram apoi jeleul peste bucatile de ananas.
Dam la frigider minim o ora inainte de servire, asta daca aveti rabdare pentru ca noi am servit imediat :)).
Am sosit sa degust desertul tau pentru ca e delicios. Seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsy si ma bucur ca iti place. Te pup
ȘtergereCe bunatate, arata tare bine tarta ta!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Liana >:D<
ȘtergereCe combinatie delicioasa!!! Sanatate multa sotului!
RăspundețiȘtergerePupici
Chiar e o tarta delicioasa. Multumesc de urari Simona.
Ștergereun desert tare bun!!! si arata si bine!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Stefy!
ȘtergereDelicioasa combinatia de ananas si zmeura! Yummmy :) :*
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place. Te pup
ȘtergereTe astept cu drag la Provocare "Dulce Romanie"! Mai multe informatii aici: http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona, o sa particip cu drag!
ȘtergereArata exceptional de delicios.
RăspundețiȘtergere