Vara incerc sa mananc cat mai multe legume, sunt si mai putin usturatoare la buzunar si se si gasesc din abundenta. Conopida imi place mult atat cu maioneza cat si pane desi nu imi place deloc in ciorbe :).
Varianta pane facuta la cuptor e categoric mai sanatoasa decat varianta in ulei prajit. Si culmea ca are si gust bun :)
Varianta pane facuta la cuptor e categoric mai sanatoasa decat varianta in ulei prajit. Si culmea ca are si gust bun :)
Avem nevoie de:
1 conopida de marime potrivita
2 oua
3-4 linguri faina
4-5 linguri pesmet
sare, piper, praf de usturoi
2 l apa cu putina sare
Mai intai spalam bine conopida si o desfacem in floricele. Punem pe foc un vas cu 2 l de apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugam floricelele de conopida. Lasam sa fiarba pana le putem patrunde cu furculita.
Luam de pe foc, strecuram de apa si scoatem pe un carpator. Saram, piperam si pudram cu praf de usturoi fiecare bucata.
Pregatim 3 farfurii: una cu ou batut, alta cu faina si alta cu pesmet. Dam pe rand fiecare bucata de conopida prin faina, apoi ou si apoi pesmet.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Scoatem din cuptor si servim cu rosii. Se pot servi atat calde cat si reci.
super idee! chiar imi era pofta de conopida pane, dar nu vroiam prajita in ulei.
RăspundețiȘtergereMa bucur atunci ca ti-am dat o idee buna.
ȘtergereFoarte buna conopida!!
RăspundețiȘtergerePlace conopida tare mult!! A iesit minunat!!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place conopida pane si asa cum ai pregatit-o tu este mult mai sanatoasa!
RăspundețiȘtergereo idee super cu ea la cuptor!
RăspundețiȘtergereImi place conopida,asa ca servesc de la tine un buchetel!Pup!
RăspundețiȘtergereHaplea
RăspundețiȘtergereAndreea
Adina
Mihaela
Diamar
ma bucur ca si voua va place conopida si va recomand cu drag aceasta varianta la cuptor.
N-am facut niciodata la cuptor..
RăspundețiȘtergerePup
Ce bine arata! E mult mai sanatoasa preparata asa ;) te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta.Voi gati chiar azi.Cu stima Kostas Terzis.
RăspundețiȘtergere