Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

miercuri, 3 iulie 2013

Tarta cu piersici si caise

Aeasta tarta am pregatit-o unor oameni dragi la care am fost in vizita de curand pentru a le vedea minunea mica care a venit pe acest pamant dupa lungi asteptari. Stiam ca le plac mult tartele asa ca le-am facut o surpriza delicioasa. 
   Va recomand si voua sa profitati de fructele din piata si sa pregatiti cat mai multe deserturi cu ele.
Avem nevoie de:
125 gr unt
1 ou
220 gr faina
1 lingura zahar
un varf de cutit sare
coaja de la 1/2 portocala
1/2 lingurita bicarbonat
zeama de la 1/2 portocala
Umplutura:
350 gr piersici
150 gr caise 
2 linguri zahar 
2 lingurite cu varf amidon 
o lingurita rasa scortisoara
zahar pudra pentru pudrat 
Pregatim intai aluatul:  frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte. Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.
Asezam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si taiem surplusul de aluat.
Dam tava la cuptor la 175 de grade timp de 8 minute.
 Umplutura: spalam bine fructele. Daca sunt coapte bine se pot curata. Taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc. Lasam sa fiarba pana se inmoaie bine fructele si se topeste zaharul.
Adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam peste jeleul de fructe. Lasam pe foc amestecand pana se ingroasa.
Turnam compozitia peste aluat si nivelam cu o lingura. Presaram deasupra scortisoara. 
Aluatul pus deoparte il intindem pe masa tapetata cu faina si decupam cu o forma inimioare. 
Asezam inimioarele de jur imprejur pe toata suprafata tartei.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos deasupra.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi pudram cu zahar pudra si servim.

10 comentarii :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...