Acu o saptamana a fost ziua mamei mele careia ii doresc multa, multa sanatate si o viata lunga si linistita cu putere de munca.
Pentru ca a fost foarte, foarte cald si nu m-am simtit in stare sa stau langa cuptor am ales sa ii fac un tort mai simplu cu piscoturi si fructe proaspete din gradina lor, cu promisiunea ca o sa ma revansez cu un tort bun cu crema asa cum ii place ei.
Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de capsuni, apoi trecem pe rand piscoturile prin sirop si asezam pe fundul tavii primul rand.
Peste primul strat de piscoturi punem 1/4 din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam visine fara samburi si zmeura (modul in care le asezati si cantitatea voi o hotarati). Punem inca un strat de budinca apoi un strat de piscoturi. Peste al doilea strat de piscoturi la fel punem budinca- fructe - budinca si deasupra din nou un strat de piscoturi. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider timp de 3 ore.
Pentru ca a fost foarte, foarte cald si nu m-am simtit in stare sa stau langa cuptor am ales sa ii fac un tort mai simplu cu piscoturi si fructe proaspete din gradina lor, cu promisiunea ca o sa ma revansez cu un tort bun cu crema asa cum ii place ei.
Avem nevoie de:
aprox 30 buc. piscoturi (depinde de marimea tavii folosite)
Sirop: 50 ml sirop de capsuni + 200 ml apa
2 plicuri budinca de vanilie
900 ml lapte
5 linguri zahar
un bol de visine
un bol de zmeura
250-300 ml frisca lichida indulcita
zmeura pentru ornat
Pregatim mai intai budinca. Turnam praful din cele doua plicuri intr-un vas si amestecam cu putin lapte pana se omogenizeaza apoi turnam restul de lapte, adaugam zaharul si punem pe foc. Amestecam mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului, iar cand se ingroasa oprim focul si lasam budinca sa se raceasca usor.(nu trebuie sa fie complet rece ci doar sa nu fie fierbinte)Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de capsuni, apoi trecem pe rand piscoturile prin sirop si asezam pe fundul tavii primul rand.
Peste primul strat de piscoturi punem 1/4 din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam visine fara samburi si zmeura (modul in care le asezati si cantitatea voi o hotarati). Punem inca un strat de budinca apoi un strat de piscoturi. Peste al doilea strat de piscoturi la fel punem budinca- fructe - budinca si deasupra din nou un strat de piscoturi. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider timp de 3 ore.
Scoatem din frigider si rasturnam tortul pe un platou.
Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita. Imbracam tot tortul cu frisca iar deasupra ornam cu fructe.
Dam din nou la frigider minim o jumatate de ora inainte de a felia.
La multi ani cu sanatate mamei tale. Tortul imi place mult!
RăspundețiȘtergereLa Multi Ani sarbatoritei!! Tortul arata super!!
RăspundețiȘtergereLa mulți ani cu multă sănătate și fericire!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata, grozav!! La multi ani fericiti si sanatosi mamei tale!
RăspundețiȘtergereSzépet "sütöttél" Édesanyádnak! Isten éltesse Őt sokáig!
RăspundețiȘtergereNagyon szepen koszonom.
ȘtergereRocsy, Simona, Alina, Paula - va multumesc frumos fetelor si pentru urarile frumoase si pentru apreciere.
RăspundețiȘtergere