Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

luni, 1 iulie 2013

Tort de piscoturi cu zmeura si visine

Acu o saptamana a fost ziua mamei mele careia ii doresc multa, multa sanatate si o viata lunga si linistita  cu putere de munca. 
Pentru ca a fost foarte, foarte cald si nu m-am simtit in stare sa stau langa cuptor am ales sa ii fac un tort mai simplu cu piscoturi si fructe proaspete din gradina lor, cu promisiunea ca o sa ma revansez cu un tort bun cu crema asa cum ii place ei. 
Avem nevoie de: 
aprox 30 buc. piscoturi (depinde de marimea tavii folosite)
Sirop: 50 ml sirop de capsuni + 200 ml apa
2 plicuri budinca de vanilie
900 ml lapte
5 linguri zahar 
un bol de visine
un bol de zmeura 
250-300 ml frisca lichida indulcita 
zmeura pentru ornat
Pregatim mai intai budinca. Turnam praful din cele doua plicuri intr-un vas si amestecam cu putin lapte pana se omogenizeaza apoi turnam restul de lapte, adaugam zaharul si punem pe foc. Amestecam mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului, iar cand se ingroasa oprim focul si lasam budinca sa se raceasca usor.(nu trebuie sa fie complet rece ci doar sa nu fie fierbinte)
Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de capsuni, apoi trecem pe rand piscoturile prin sirop si asezam pe fundul tavii primul rand.
Peste primul strat de piscoturi punem 1/4 din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam visine fara samburi si zmeura (modul in care le asezati si cantitatea voi o hotarati). Punem inca un strat de budinca apoi un strat de piscoturi. Peste al doilea strat de piscoturi la fel punem budinca- fructe - budinca si deasupra din nou un strat de piscoturi. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider timp de 3 ore.
Scoatem din frigider si rasturnam tortul pe un platou.
Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita. Imbracam tot tortul cu frisca iar deasupra ornam cu fructe.
Dam din nou la frigider minim o jumatate de ora inainte de a felia.

7 comentarii :

  1. La multi ani cu sanatate mamei tale. Tortul imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. La Multi Ani sarbatoritei!! Tortul arata super!!

    RăspundețiȘtergere
  3. La mulți ani cu multă sănătate și fericire!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos arata, grozav!! La multi ani fericiti si sanatosi mamei tale!

    RăspundețiȘtergere
  5. Szépet "sütöttél" Édesanyádnak! Isten éltesse Őt sokáig!

    RăspundețiȘtergere
  6. Rocsy, Simona, Alina, Paula - va multumesc frumos fetelor si pentru urarile frumoase si pentru apreciere.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...