Din categoria tartelor irezistibile face parte si tarta cu visine. Abia astept sa fac si cu visine proaspete pentru ca aceasta a fost facuta cu visine congelate. Nu e diferenta mare intre ele, doar ca acestea le-am fiert cu amidon iar vara pot sa le fac si fara. Cele congelate lasa mai multa apa si prefer sa le fac in modul acesta. Oricum ideea e ca nu prea scapati de tartele mele si o sa vedeti si la vara cum arata cu fructe proaspete :) .
Fructele le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 3-4 minute. Apoi adaugam amidonul desfacut intr-o lingura de apa si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam la racit.
Turnam umplutura peste aluat si nivelam.
Din aluatul ramas decupam floricele si le asezam peste fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc moderat timp de aprox 30 de minute.
Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.
Umplutura:
500 gr visine
4 linguri zahar
3 lingurite amidon
Aluatul il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin unt sau margarina.Fructele le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 3-4 minute. Apoi adaugam amidonul desfacut intr-o lingura de apa si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam la racit.
Turnam umplutura peste aluat si nivelam.
Din aluatul ramas decupam floricele si le asezam peste fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc moderat timp de aprox 30 de minute.
Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.
Foarte buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsy!
ȘtergereBune sunt tartele tale! Ma bucur ca am avut ocazia sa gust din ele! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Meri! Ma bucur ca iti plac tartele mele.
ȘtergereAh, ce pofta mi-ai facut!! Ma duc sa incep un borcan cu dulceata de visine ;-))
RăspundețiȘtergereLasa ca imediat apar visinele proaspete si facem bunatati :)
ȘtergereAzi am incercat reteta ta pt aluatul de tarta si e cel mai bun pe care l-am facut pana acum! Are o textura cumva aerata, nu asa indesata cum imi iesea pana acum. Drept e ca, spre deosebire de reteta ta, eu am folosit margarina (R.Maestro), am batut oul cu mixerul de spuma de lapte si am pus bicarbonatul in faina. (Nu intentionat, dar asa mi-a venit la mana). Multumesc frumos si iti doresc multa inspiratie culinara ;)
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca iti place reteta mea de tarta. Poti folosi si Rama si eu folosesc cand nu am unt si e la fel de buna. Te mai astept pe la retetele mele :).
Ștergere