Trebuie putin timp pana pregatim si pana asteptam sa se faca la cuptor, insa merita pe deplin.
E un mezel de casa tare bun si o alternativa minunata celor din comert.
Rulada se poate tine la frigider timp de cateva zile si e perfecta servita cu o salata de cruditati sau pusa la pachet intr-un sandvis.
Avem nevoie de:
400 gr pulpa de porc
1 cartof mare
1 morcov mare
4 fire ceapa verde
½ ardei verde
½ ardei rosu
½ legatura patrunjel verde
2 oua
3-4 linguri pesmet
½ lingurita sare de mare
un pic de piper
aprox 1 ora si 10 minute la cuptor
- Tocam carnea si o punem intr-un bol
- Cartoful il dam pe razatoarea mica si il scurgem de apa
- Morcovul la fel il dam pe razatoarea mica
- Ceapa si ardeiul le spalam si le taiem rondele respectiv cubulete
- Toate acestea le adaugam peste carnea tocata si amestecam
- Adaugam patrunjelul tocat apoi ouale si amestecam
- La final incorporam pesmetul cu sarea si piperul
- Turnam carnea pe o hartie de copt si o rulam, apoi o punem intr-o tava de chec sau chiar si intr-o tava dreptunghiulara. Sau putem pune hartia de copt in tava si apoi amestecul de carne in tava. Voi faceti cum credeti ca va e mai usor
- Dam tava la la cuptor la 170 de grade timp de aprox o ora si 10 minute
- Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit feliem
- Se poate servi si rece si calda
...si asa arata dupa ce s-a racit un pic
Imi place mult ce ai pregatit tu aici! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsi!
Ștergere