Ne plac tocanitele de tot felul si incerc sa tot combin diferite ingrediente pentru a nu face mereu aceeasi reteta. Desi pana la urma tot se asemana unele cu altele :)).
Asta imi place pentru ca are multe legume si din partea mea ar putea lipsi chiar si carnea.
Servita asa simpla sau cu piure de cartofi, e un pranz absolut perfect pentru orice zi a saptamanii.
Incercati si voi si cu siguranta o sa va placa!
Adaugam sucul de rosii si apa, punem o lingurita rasa de sare si pornim aparatul pe functia Stew.
Inainte cu 20-15 min de a se opri (aparatul are afisaz) ridicam capacul si adaugam piper si boia de ardei. Iar cu 5 minute inainte de a se opri adaugam si verdeturile tocate marunt. Daca pregatiti mancarea pe aragaz, in functie de cand sunt fierte legumele adaugati acestea din urma.
Asa cum ziceam si la inceput, e o mancare delicioasa care poate fi servita asa simpla sau cu piure de cartofi sau cartofi natur. Asa simpla e mai light zic eu, dar oricum voi alegeti cum vreti.
Si bineinteles ca nu trebuie sa lipseasca muraturile de casa.
Sa aveti pofta ca noi am avut!
Asta imi place pentru ca are multe legume si din partea mea ar putea lipsi chiar si carnea.
Servita asa simpla sau cu piure de cartofi, e un pranz absolut perfect pentru orice zi a saptamanii.
Incercati si voi si cu siguranta o sa va placa!
Avem nevoie de:
500 gr pulpa de porc
3 morcovi
1 pastarnac
4-5 fire praz (am folosit praz proaspat de gradina deci fire mai subtiri)
4 fire ceapa verde
1 ardei rosu gras
1 ardei verde
1 ardei iute ( fara seminte)
1 cana suc de rosii
aprox 1/2 cana apa
1 lingurita rasa sare de mare
1/4 lingurita piper
1 lingurita boia de ardei dulce
ierburi aromate: oregano si roinita
2-3 linguri ulei
Pornim aparatul si selectam functia Fry pe 15 minute. Turnam uleiul si cand este incins adaugam mai intai ceapa si prazul si dupa scurt timp si ardeiul apoi morcovii si pastarnacul. Lasam sa se caleasca cateva minute apoi adaugam si carnea si lasam sa se caleasca pana se opreste aparatul (deci toata aceasta procedura dureaza maxim 15 minute si la fel si daca faceti pe aragaz)2-3 linguri ulei
Sa trecem la treaba. Eu am facut aceasta mancare in multicooker, dar la fel de bine se poate face intr-un wok sau alt vas, direct pe aragaz.
- taiem carnea cubulete mici
- legumele le spalam bine toate si le curatam dupa caz
- taiem ceapa si prazul, apoi ardeii, morcovii si pastarnacul (toate le taiem bucati mai mari)
Adaugam sucul de rosii si apa, punem o lingurita rasa de sare si pornim aparatul pe functia Stew.
Inainte cu 20-15 min de a se opri (aparatul are afisaz) ridicam capacul si adaugam piper si boia de ardei. Iar cu 5 minute inainte de a se opri adaugam si verdeturile tocate marunt. Daca pregatiti mancarea pe aragaz, in functie de cand sunt fierte legumele adaugati acestea din urma.
Asa cum ziceam si la inceput, e o mancare delicioasa care poate fi servita asa simpla sau cu piure de cartofi sau cartofi natur. Asa simpla e mai light zic eu, dar oricum voi alegeti cum vreti.
Si bineinteles ca nu trebuie sa lipseasca muraturile de casa.
Sa aveti pofta ca noi am avut!
Ma autoinvit la masa ;;)
RăspundețiȘtergereCu drag te astept Rocsi >:D<
ȘtergereTare buna tocanita!! Nu am mai facut de mult!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Andreea.
ȘtergereLa asa ceva ma prezint si eu.Foarte bun
RăspundețiȘtergereDia cu drag pun un tacam pentru tine :).
ȘtergereSi eu ador tocanitele.. dar din pacate omu` meu nu prea.. Deci, imi dai si mie o portie?! :)
RăspundețiȘtergereLa noi toata lumea e fan tocanite :)). Si cu drag te servesc si pe tine
ȘtergereMai este loc si pentru mine la masa?
RăspundețiȘtergereCum sa nu, intotdeauna >:D<
Ștergere