A iesit perfecta si langa o cana de cafea dimineata iti da energie pentru o noua zi de munca.
Avem nevoie de:
- 5 oua
- 160 gr zahar
- 200 ml ulei
- 200 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 340 gr faina
- un varf de sare
- Pentru umplutura
- 1 lingura unt
- aprox 1 kg de prune
- 3 linguri zahar
- 1-2 lingurite scortisoara (depinde cat de aromat va place)
- 4 linguri migdale maruntite
- 1 plic zahar vanilat
- Ungem o tava de aprox 35/25 cm cu unt si presaram 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara, pe fundul tavii. Asezam apoi prunele spalate, uscate si despicate in doua. ( fara samburi evident :) )Peste prune presaram migdalele maruntite, ele se vor duce in spatiile dintre prune, si apoi mai presaram un plic de zahar vanilat si un pic de scortisoara.
- Intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare. Adaugam apoi treptat zaharul si laptele mixand cu mixerul pe treapta cea mai mare. Apoi urmeaza galbenusurile pe care le frecam cu praful de copt si uleiul, mixand dupa fiecare.
- La final incorporam faina, folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.
- Turnam compozitia peste prune si dam tava la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade, timp de aprox 30-35 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Am sosit sa servesc o rasturnata! Pup!
RăspundețiȘtergereCu mare drag Rocsy
ȘtergereTocmai ce am facut si eu la copii dar cu pepene galben insa cu prune e preferata mea!
RăspundețiȘtergereSi mie tot cu prune imi place cel mai mult :)
ȘtergereDelicioasa!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Ștergere