Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

sâmbătă, 20 septembrie 2014

Tarta cu mere de vara

 Mere de vara sau de toamna, arome minunate de portocala, vanilie si scortisoara = desert perfect
Va convingeti de ce zic doar daca va puneti la treaba si faceti si voi repede acest desert sau mic dejun sau rasfat pentru o dupa-amiaza calduroasa de toamna. Alegeti voi varianta care va place :) 
Avem nevoie de:
  • Aluat ( ingredientele pentru aluat sunt pentru doua tarte, jumatate se poate pastra timp indelungat la congelator si aveti pentru data viitoare cand mai vreti o tarta, aluatul gata facut) 
  • 200 ml smantana dulce
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua mici
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la 1/2 de lamaie 
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu o lingura zeama de lamaie
  • 360 gr faina
  • Umplutura ( pt o tarta)
  • 7-8 mere de vara
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml frisca lichida indulcita ( sau smantana pt frisca in care adaugam 1 lingura de zahar) 
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  1. Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina.
  2. Tinem aluatul minim 30 de minute la rece.
  3. Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.
  4. Merele le spalam, le curatam si la taiem cubulete mici intr-un bol. Punem peste ele zaharul si sucul de portocala si amestecam. Turnam merele in tava peste aluat si presaram deasupra scortisoara.
  5. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 10 minute.
  6. Intr-un bol mixam frisca cu galbenusurile si cu zaharul vanilat.
  7. Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de frisca peste mere si dam din nou tava la cuptor timp de aprox 20 de minute la 170 de grade.  
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem tarta si servim.

8 comentarii :

  1. Un desert prea pe gustul meu! Pup si week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc la fel Rocsi. Stiu ca avem cam aceleasi gusturi cand vine vb de desert :))

      Ștergere
  2. Ce bine arata... simt deja aroma merelor imprastiata in toata bucataria.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta ideea cu frisca peste mere! De incercat ;). O duminica frumoasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita incercata si cu mere si cu alte fructe, atat cu frisca indulcita cat si cu smantana e buna .

      Ștergere
  4. Daca-i tarta,nu pot decat sa fiu de acord.Interesant stratul de frisca si pus iarasi la cuptor.Imi place rezultatul.Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi s-a parut ca are acelasi gust ca si cu smantana dulce. (am facut si varianta asta). De buna e buna oricum si merita clar incercata. Te puuup

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...