Un tort aniversar sub forma de inimioara, cu muuuuuulta ciocolata si aroma placuta de cafea.
Ii cred pe cuvant pe cei care au mancat tortul si au zis ca a fost foarte bun :)
Blat:
- 2 oua
- 1 cana faina
- 1 cana zahar
- 4 linguri cacao
- 1/2 cana ulei
- 1/4 cana lapte
- 1/2 cana cafea lichida
- 1 lingurita praf de copt
Sirop:
- 1/2 cana de cafea mai slaba, indulcita
Crema 1:
- 200 gr frisca lichida neindulcita
- 200 gr ciocolata neagra min 55% grasime
- 170 gr zahar
- 150 gr unt
- 2 pliculete nes
Crema 2:
- o foaie zdrobita taiata din blat
- 50 ml cafea lichida
- 50 gr unt moale
Ornat:
- 50 gr ciocolata alba
- 1 lingurita unt
- 10 jeleuri de zmeura
Batem spuma ouale intregi cu mixerul la viteza maxima, adaugam zaharul mixand in contiuare timp de 3-4 minute. Adaugam treptat uleiul si laptele mixand in continuare.
Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt o adaugam la compozitia lichida folosind o spatula.
La final adaugam cafeaua lichida amestecand usor pana se incorporeaza bine.
Turnam un sfert din compozitie in forma de inimioara ( eu am folosit de silicon care nu necesita ungere sau hartie de copt) si o dam la cumptorul preincalzit la 170-175 grade tip de 30 min.
Procedem apoi la fel si cu restul de compozitie. Lasam blaturile sa se raceasca.
Din blatul mai mare taiem partea de deasupra si o sfaramam intr-un bol.
Pregatire crema 1:
- amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 3-4 minute
- luam de pe foc si adaugam praful de cafea si ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste bine ciocolata
- adaugam apoi untul si la fel amestecam bine pana obtinem o crema fina
Dam la frigider timp de 2 ore.
Pregatire crema 2:
- turnam cafeaua lichida peste blatul faramitat apoi adaugam untul moale si amestecam bine. Trebuie sa obtinem o crema pufoasa usor de intins, daca e nevoie mai putem adauga unt
Asamblare:
- asezam blatul, cel care a fost taiat, pe o farfurie si insiropam cu cafea
- punem un strat de crema de ciocolata si nivelam
- imbracam apoi toata inimioara intr-un strat generos de crema ciocolata si dam la frigider cateva minute
Punem ciocolata alba si untul intr-un bol si lasam la cuptorul cu microunde cateva secunde. Scoatem si amestecam, apoi punem iar 5 secunde la cuptor si amestecam bine. Turnam ciocolata intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si ornam tortul.
Asezam de jur imprejur jeleurile de zmeura pt a da un pic de culoare tortului.
Dam la frigider timp de minim 3 ore sau peste noapte apoi servim.
La multi ani!
Uhhhh Ciocooooooo multaaaa Ciocooooo,arata super yuuumy!hugs
RăspundețiȘtergereCe inimioara dulce:)!!!!!!!Delicios! Pupici
RăspundețiȘtergereBuburuza - multumesc mult :)
RăspundețiȘtergereMaria - multumesc frumos
Ce frumusete!!! Numai de dulcegarii te tii.. :))
RăspundețiȘtergerePupici
Simo - la asta nu am avut incotro ca a fost pt ziua cuiva :)). Pup
RăspundețiȘtergereCu ciocolata cum imi place!
RăspundețiȘtergereRocsy - ma bucur ca iti place, pup
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa inimioara, un tort dragut pentru o aniversare, iar daca e cu cioco numai bun poate sa fie :) Am facut si eu tocanita, cu ce-am avut prin casa...tare buna a iesit! ;)
RăspundețiȘtergerePoliana - ma bucur ca iti place inimioara de ciocolata. Si ma bucur ca ai facut si tu tocanita de legume , pup
RăspundețiȘtergereSuper delicios si ciocolatos!! Fix pe gustul meu ;)
RăspundețiȘtergerePup!
Danutza - ma bucur ca iti e pe plac. Pup
RăspundețiȘtergereCu cat are mai multa ciocolata,cu atat este mai bine.Pupici ciocolatosi!
RăspundețiȘtergereDiaMar - multumesc frumos dragutzo. Pup
RăspundețiȘtergereSi eu cred ca a fost foarte bun!!....
RăspundețiȘtergereFelis - da a fost bun, multumesc. Pup
RăspundețiȘtergere