Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

sâmbătă, 8 iunie 2013

Tort de biscuiti cu capsuni

Anul acesta am incercat sa profit din plin de sezonul capsunilor. Si daca mama mea a facut dulceata cu capsuni din gradina lor si m-a scutit pe mine de acest lucru ca in fiecare an, mie mi-a ramas placerea de a face doar prajituri chiar daca din pacate cu capsuni cumparate. Am gasit insa capsuni buni si dulci si am facut un tort foarte gustos :)....si ca de obicei asa cum v-am obisnuit si usor de facut, cu ingrediente la indemana tuturor.
Avem nevoie de:
250 gr biscuiti simpli
130 gr margarina Rama
1 lingura si jumatate de zahar
6 linguri lapte
3-4 lingurite esenta de vanilie
300 gr capsuni
300 gr frisca lichida indulcita
1/2 plic intaritor de frisca
Jeleu: 200 gr capsuni, 2 linguri zahar, 3 lingurite amidon 
Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie sau cu mana apoi ii turnam intr-un bol.
Margarina o punem pe foc cu zaharul si lasam sa se incalzeasca amestecand pana se topeste zaharul.
Turnam margarina calda peste biscuiti, adaugam esenta de vanilie si laptele si omogenizam.
Luam o forma mica de tort (17-20cm) o tapetam pe fund cu hartie de copt si cu o lingura punem compozitia de biscuiti in tava si nivelam.
Dam tava la frigider timp de 2-3 ore sau 30 min la congelator.
Dupa ce a stat sufiecient timp la rece pregatim frisca adica o mixam impreuna cu intaritorul de frisca pana se intareste. Punem jumatate din cantitatea de frisca peste blatul de biscuiti si nivelam cu lingura. 
Capsunii ii curatam de codite, ii spalam si ii taiem in doua, apoi asezam jumatatile peste frisca (ideal e sa avem capsuni mari). Peste capsuni punem restul de frisca si nivelam.
Jeleu de capsuni: punem fructele in blender pentru 30 de secunde apoi turnam intr-un vas cu toarta, adaugam zaharul si punem pe foc. Cat este inca rece luam cate lingurite si amestecam intr-un bol cu amidonul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si lasam pe foc amestecand, pana se ingroasa.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Din cand in cand amestecam.
Asezam jeleul cu o lingura peste frisca si nivelam frumos.
Dam tava din nou la frigider timp de minim 3 ore.
Scoatem din frigider si indepartam cu grija inelul de la tava de tort apoi tot cu grija indepartam hartia de copt si asezam tortul pe o farfurie. Feliem cu un cutit ud si servim.

18 comentarii :

  1. arata fenomenal...si deja ii simt parfumul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine. Sa ai un week-end placut :*

    RăspundețiȘtergere
  3. De szép!!! S még sütni sem kell.

    RăspundețiȘtergere
  4. O felie din tortul tau pt. un minitortulet de-al meu, vrei? tot cu capsuni ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tortuletele tale sunt fara branza, iaurt sau din familia asta, atunci cu drag :)))

      Ștergere
  5. mi s-a facut o mare pofta! arata senzational!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...