Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

miercuri, 14 august 2013

Pandispan cu pere si scortisoara

Nu am prea multe sa va spun de ce prezint eu aici, decat ca e un pandispan simplu si aromat cu pere din gradina parintilor mei. Delicioase perele astea si simple si in praituri! 
Avem nevoie de: 
4 oua (eu am avut oua mici de casa) 
150 gr zahar
300 gr faina
1 cana ulei
1 cana lapte
1 plic praf de copt 
un varf cutit sare
5 pere 
o lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
zahar pudra pentru pudrat  
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara, de marime potrivita (22/30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Perele le spalam, le taiem in doua, indepartam cu un cutit mijlocul apoi le feliem si le punem deasupra.
Presaram un plic de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara si dam dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca in tava apoi scoatem din tava, indepartam hartia de copt, punem prajitura pe un platou si pudram cu zahar pudra.

13 comentarii :

  1. O combinatie excelenta, mmmmmmm perse si scortisoara. De prezentare ce sa mai zic - minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Orice fel de pandispan cu fructe usor zemoase iese excelent. trebuie sa fac si cu pere, neaparat! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un pandispan cu un asa fruct aromat nu poate fi decat foarte bun. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. O bunatate combinatia de pere si scortisoara!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine! O sa incerc si eu,
    Dar ce sunt ouale de casa? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Timea spune-mi te rog ce cana ai folosit? Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O cana de apa de aprox 250 ml, dar nu o pui varf deci vreo 230-240 ml

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...